image

61 mensen in VS aangeklaagd wegens telefoonscam

vrijdag 28 oktober 2016, 11:58 door Redactie, 0 reacties

De Amerikaanse autoriteiten hebben 61 personen aangeklaagd die ervan worden verdacht tienduizenden Amerikanen via de telefoon voor honderden miljoenen dollars te hebben opgelicht. In verband met de fraude zijn 20 personen in de Verenigde Staten aangehouden.

Daarnaast zijn 32 mensen en vijf callcentra in India aangeklaagd wegens hun betrokkenheid. Volgens de aanklacht gebruikten de fraudeurs informatie van datahandelaren en andere bronnen om mensen thuis te bellen, waarbij ze zich voordeden als de Amerikaanse Belastingdienst IRS of de Amerikaanse Immigratiedienst. De scammers dreigden de potentiële slachtoffers met arrestaties, gevangenisstraffen, boetes of uitzetting als ze een zogenaamde belastingschuld of boete niet zouden betalen.

Eén van de slachtoffers zou in totaal voor een bedrag van 136.000 dollar zijn afgeperst, zo laat het Amerikaanse ministerie van Justitie weten. Eerder dit jaar waarschuwde de Amerikaanse IRS ook al voor de telefoonscams. Er zouden zo'n 90.000 klachten zijn binnengekomen. Verder onderzoek wees uit dat 1100 mensen voor een geschat bedrag van 5 miljoen dollar waren opgelicht.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.