image

Professor roept om openheid in IT-security

maandag 19 mei 2003, 18:50 door Redactie, 2 reacties

Tijdens zijn inauguratie speech op de Universiteit van Nijmegen toonde Bart Jacobs, Professor in Software Security en Correctness, vrees voor de geheimzinnigheid rond software en systeem security, iets wat de Nederlandse democratie in gevaar zou kunnen brengen, en riep dan ook op tot meer openheid in dit gebied. Jacobs is vooral bezorgd over electronisch stemmen. Volgens de Nederlandse wet mag elke burger bij het stemmen tellen aanwezig zijn, iets wat niet mogelijk is met electronisch stemmen. Verder zouden hackers kunnen inbreken en met uitslagen frauderen. (EuropMedia)

Reacties (2)
20-05-2003, 09:16 door Anoniem
De man heeft groot gelijk.

Dit weekend waren er verkiezingen in Belgie. Op het VRT journaal zag ik een reportage vanuit een stemlokaal. Voor de stemcomputers worden gewone(!) PCs en magneetkaarten gebruikt, die dan ook prompt kapot gingen. Er moest een nieuwe stemcomputer gehaald worden en de stemgerechtigden moesten al die tijd wachten (stemmen is verplicht in Belgie).
21-05-2003, 04:26 door Anoniem
Originally posted by Redactie
Verder zouden hackers kunnen inbreken en met uitslagen frauderen.[/B]
En niet alleen hackers, eerder een organisatie die al achter het onthouden van SP (1972?) en in (1986?) groen-links zetels zat...
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.