image

OM lanceert Tor-site met aliassen online drugshandelaren

maandag 31 oktober 2016, 15:55 door Redactie, 4 reacties

Het Openbaar Ministerie en de politie hebben vandaag een website op het Tor-netwerk gelanceerd met de aliassen van personen die op illegale marktplaatsen actief zijn of inmiddels al zijn aangehouden. Het gaat zowel om de verkopers als kopers van drugs en andere verboden goederen.

Het is één van de Nederlandse acties onder de vlag van Operatie Hyperion, een wereldwijde actieweek op het Tor-netwerk die vorige week plaatsvond. De acties waren gericht tegen gebruikers van illegale marktplaatsen waar in verboden goederen, zoals drugs, wapens en hackingtools, wordt gehandeld. Via de Engelstalige Tor-site van het OM en de politie wordt duidelijk gemaakt dat er actief naar handelaren wordt gezocht.

"Verkopers en kopers van illegale goederen op het darknet zijn dus niet zo anoniem als zij zichzelf wanen", aldus het OM. Sommige van de verdachten maken gebruik van aliassen die overeenkomen met namen van bedrijven. "Die bedrijven zelf hebben echter niets met de verdenking te maken", zo stelt het Openbaar Ministerie. Tijdens de actieweek zijn ook drie verkopers op het Tor-netwerk voor de rechter verschenen of zullen binnenkort voor de rechter verschijnen.

Het gaat onder andere om een 25-jarige man uit Zutphen. Hij heeft 90 dagen gevangenhouding opgelegd gekregen. Het Landelijk Parket van het OM verdenkt hem van witwassen en het voorhanden hebben en uitvoeren van drugs. Zijn aanhouding en de doorzoeking van zijn woning op 10 oktober volgden op gezamenlijke controles van PostNL en de politie bij een pakketsorteercentrum. Deze controles worden volgens het OM vaker uitgevoerd om misbruik bij het verzenden op te sporen. Verder zijn twee broers van 20 en 26 jaar oud vervolgd voor witwassen via bitcoins en grote contante bedragen. De website van het OM en politie met de aliassen is ook via het reguliere internet te raadplegen.

Reacties (4)
31-10-2016, 16:47 door Anoniem
Nivootje persdiarree

Brrrrr?
"Verkopers en kopers van illegale goederen op het darknet zijn dus niet zo anoniem als zij zichzelf wanen"
Had hier misschien moeten staan "Domme verkopers en kopers..."

De poep uit de mauw
Zijn aanhouding en de doorzoeking van zijn woning op 10 oktober volgden op gezamenlijke controles van PostNL en de politie bij een pakketsorteercentrum. Deze controles worden volgens het OM vaker uitgevoerd om misbruik bij het verzenden op te sporen.

We zijn hier weer eens getuige van goedkope nieuwsmanipulatie om vooral te proberen met woorden 'criminaliteit' aan te pakken.
Lekker goedkoop, doorzichtig en uiteindelijk het vertrouwen in de politie aantastend.
Want wie gelooft een overheid nog die keer op keer op keer de zaken anders probeert voor te stellen dan ze zijn?
Op een gegeven moment kom je op het punt; laat maar lullen.

Moet criminaliteit dat niet bestreden worden?
Natuurlijk wel, maar ook hier kan je je de vraag stellen wat er nou precies bestreden wordt.
De vraag naar partydrugs schijnt groot te zijn, veel mensen kiezen er kennelijk voor dat via internet te bestellen.
Dat kan je dan wel met veel perstamtam bestrijden maar de vraag is wat het werkelijke doel van dit soort acties is; Tor beschadigen omdat privacytechniek niet gewenst is?
Wat betreft drugs'problematiek', het is op deze manier dweilen met de kraan open als je drugsgebruik min of meer gedoogt in het openbare leven.
Vrij zinloos dus.

Blijft over het voordeel van een keer een gelukte actie om het aangetaste imago op te vijzelen.
Dat kan je wat mij betreft beter doen door een eerlijke voorstelling van zaken te geven, namelijk iets opgelost met 'traditioneel' speurwerk, en niet de grote broek van capaciteiten en vaardigheden opentrekken die je helemaal niet bezit.
Buiten wat standaardtruucs van misbruik flashplugin, wat webbuggebruik en meer van die basislol.

Suggereren dat je Tortechniek onder de duim hebt is in de buurt van leugenachtig.
Iedere keer weer.
Destructief want het verhoogt bij een nadenkende lezer zeker geen vertrouwen.
Maar kennelijk worden we allen ingeschat op nivootje pvv diarree.
Niet iedereen gaat daar in mee.

Die Tor-(malware?)-site zou ik veiligheidshalve maar niet bezoeken.
Kost de gemiddelde Torbrowser gebruiker geen enkele moeite, 99% surft namelijk gewoon op het het standaard web en wil daar bij standaard haar privacy maximaal bewaren (veel simpeler dan een was lijst aan addons en meer aanleggen en onderhouden).

Torbrowser, ik kan het iedereen aanraden voor erbij.
Simpel en doeltreffend
https://www.torproject.org/
Laat de rest maar lullen.
31-10-2016, 19:41 door Anoniem
Door Anoniem: Nivootje persdiarree
Niveau jammeren en klagen. Dan is dit niet goed, dan is dat niet goed. Ga anders zelf eens bij de politie werken. Of zit daar eigenlijk het verschil bij jou? Wegkijken en klagen is makkelijker dan actie tegen criminaliteit ondernemen.
31-10-2016, 19:42 door Anoniem
Dus de volgende aliassen zullen "Politie", "AIVD", "RVID" ed. zijn.
01-11-2016, 07:28 door Rclctrnt
Er zijn andere communities en sites op TOR waar ze beter al die energie in kunnen steken dan de verkoop van drugs. Zet die namen maar in een lijstje, kunnen we meehelpen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.