image

Sterke groei Firefox ten koste van Internet Explorer

dinsdag 1 november 2016, 10:30 door Redactie, 2 reacties

Het aantal gebruikers van Mozilla Firefox op de desktop is in oktober sterk gegroeid, wat vooral ten koste van het marktaandeel van Microsoft Internet Explorer ging, zo laten cijfers van marktvorser Net Applications zien. De afgelopen maanden stond het marktaandeel van Firefox onder druk.

Zo kwam de browser in juni van dit jaar nog onder de 8% uit, een absoluut dieptepunt. De afgelopen twee maanden is er echter een verbetering zichtbaar. In oktober groeide het aandeel van Firefox met bijna 2%. Volgens Net Applications surft 11,1% van de internetgebruikers op de desktop nu met Firefox. Internet Explorer zag het marktaandeel in oktober juist afnemen, met maar liefst 2,5%. De browser is met een aandeel van 23,1% nog wel altijd de nummer twee achter Google Chrome. Naast Firefox profiteerde ook Chrome van het verlies van Microsofts browser. Het aandeel steeg met bijna 0,6% naar 55%.

Reacties (2)
02-11-2016, 18:23 door Anoniem
Ik ben overigens wel Firefox fan maar die Browser komt bij mij op de 2e plaats helaas. Ik ben gebruik gaan maken van Palemoon welke een browser is die qua. code erg veel lijkt op FireFox. Werkt prima en is sneller. Alleen enkele sites ondersteunen Palemoon niet, wat zich uit in dat er een zoekbalkje onzichtbaar is.. wat weer te omzeilen is, met de add-ons van FF en Palemoon zelf, of gewoon even tijdelijk FF weer gebruiken zodat je kan doen wat je moet doen op een site.

Het belangrijkste punt wat mij ertoe dreef om FF niet meer te gebruiken was dat het profiel van de "about:config", automatisch na 1 of 2dagen zichzelf reset. Dit kan komen door plugins, add-ons, virus, malware.
De oorzaak van het geresette profiel kan ik niet terugherleiden naar virussen of andere malware, en ook zonder plugins geinstalleerd gebeurd dit in FF. Ik heb dit niet kunnen controleren op andere computers dus misschien ligt dit wel aan een andere oorzaak dat FF zichzelf reset qua. profiel van de "about: config".

Op hetzelfde systeem (win7pro) werkt Palemoon verder Prima en het profiel veranderd ook niet.
https://www.palemoon.org/
Palemoon kent ook een Thunderbird fork genaamd Fossamail
03-11-2016, 13:25 door GeminiAlpha - Bijgewerkt: 03-11-2016, 16:00
Door Anoniem: Ik ben overigens wel Firefox fan maar die Browser komt bij mij op de 2e plaats helaas. Ik ben gebruik gaan maken van Palemoon welke een browser is die qua. code erg veel lijkt op FireFox.
Palemoon kent ook een Thunderbird fork genaamd Fossamail

Interessant, ben meteen ff gaan kijken! Gerommel met je profiel, door wie of wat dan ook, lijkt mij uit den boze!

Kijk trouwens ook ff wat ze er bij Ghacks van vinden, ook interessant!
http://www.ghacks.net/2016/03/16/the-future-of-pale-moon/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.