image

StatCounter: Mobiel internetgebruik groter dan desktop

dinsdag 1 november 2016, 13:25 door Redactie, 0 reacties

Voor het eerst hebben mensen via hun smartphone en tablet meer van het internet gebruik gemaakt dan mensen met een desktopcomputer. Dat claimt marktvorser StatCounter. Smartphones en tablets waren in oktober voor 51,3% van het internetgebruik wereldwijd verantwoordelijk.

De resterende 41,8% kwam op rekening van de desktop. "Dit is met name voor kleine bedrijven en zelfstandigen een wake-up call dat hun websites mobielvriendelijk moeten zijn. Bij veel oudere websites is dat niet het geval", zegt Aodhan Cullen, directeur van StatCounter. Hij merkt op dat compatibiliteit met mobiele apparaten niet alleen vanwege het toenemende verkeer belangrijk is, maar ook omdat Google in de mobiele zoekresultaten een voorkeur voor mobielvriendelijke websites heeft.

Ondanks de groei van mobiele apparaten is de desktop in volwassen markten zoals de Verenigde Staten en Groot-Brittannië nog steeds de primaire methode van internetgebruik. Zo is de desktop voor 55,6% van het Britse internetgebruik verantwoordelijk tegenover mobiele apparaten met 44,4%. In de Verenigde Staten is de verhouding 58% tegenover 42% in het voordeel van de desktop. In India vindt echter meer dan 75% van het internetgebruik via smartphones en tablets plaats. De ontwikkeling heeft ook gevolgen voor het dreigingslandschap. Volgens sommige experts zullen cybercriminelen zich steeds meer op mobiele apparaten gaan richten.

Image

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.