image

Ontwikkelaars Photobucket-hacktool veroordeeld door rechter

donderdag 3 november 2016, 14:37 door Redactie, 0 reacties

Twee Amerikanen die een tool ontwikkelden waarmee er toegang kon worden verkregen tot afgeschermde en met wachtwoord beveiligde fotoalbums van fotodienst Photobucket zijn in de VS veroordeeld. PhotoFucket, zoals het programma werd genoemd, werd vooral gebruikt voor het vinden van naaktfoto's.

Ook kon de tool de e-mailadressen achterhalen van de Photobucket-gebruikers waarvan de fotoalbums werden gestolen. Hierdoor konden slachtoffers van PhotoFucket online worden lastiggevallen, aldus het Amerikaanse ministerie van Justitie. Bij een huiszoeking van één van de ontwikkelaars werd meer dan 9 terabyte aan verboden materiaal gevonden. Uit onderzoek bleek dat de ontwikkelaar de tool tegen meer dan 18.000 Photobucket-accounts had ingezet en hij 722 wachtwoorden van deze gebruikers in bezit had.

De ontwikkelaar is nu veroordeeld tot een gevangenisstraf van 29 maanden. Ook moet hij 49.000 dollar en een grote hoeveelheid computerapparatuur afstaan. De tweede ontwikkelaar werd eerder al veroordeeld tot een voorwaardelijke gevangenisstraf van 5 jaar, waarbij hij de eerste 15 maanden huisarrest heeft. Tijdens het huisarrest moet hij als een vorm van vergoeding kosteloos voor Photobucket werken. Verder moet hij een taakstraf van 150 uur volbrengen. Ook betaalde hij Photobucket 35.000 dollar en heeft hij afstand van 15.000 dollar en een grote hoeveelheid computerapparatuur gedaan.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.