image

Politie verstuurt 126.000 e-mails naar slachtoffers misdrijven

vrijdag 4 november 2016, 10:05 door Redactie, 3 reacties

De politie heeft in juli en augustus 126.000 e-mails verstuurd naar slachtoffers van internetoplichting, diefstal of vernieling die aangifte deden. In het bericht wordt een update over de stand van zaken gegeven. Bij een inbraak of geweldsmisdrijf neemt de politie al een paar jaar persoonlijk contact op.

Voor heel ernstige geweldsmisdrijven zet de politie familierechercheurs in, die de nabestaanden ondersteunen tijdens het politieonderzoek. Via Mijn Politie kunnen nu ook aangevers van diefstallen, vernielingen en internetoplichting op de hoogte worden gehouden. Het gaat om ongeveer 700.000 aangiftes per jaar. Dit is zo’n 85% van alle aangiftes. In deze gevallen gaat het niet om persoonlijk contact, maar om een e-mail dat er iets veranderd is in de status van de aangifte. Slachtoffers kunnen dan op Mijn Politie kijken wat dit precies is.

Mijn Politie bestaat al sinds eind april 2016. Eerst konden hier alleen slachtoffers van internetoplichting terecht. Sinds 1 juli 2016 is de persoonlijk pagina ook toegankelijk voor slachtoffers van diefstal en vernieling. In de maanden juli en augustus is er ruim 91.000 keer aangifte gedaan van diefstal of vernieling. Over deze aangiftes zijn zo'n 126.000 e-mails verstuurd naar de slachtoffers.

Inloggen op Mijn Politie gebeurt via DigiD, net als het doen van online aangifte. "Zo weet de politie zeker dat vertrouwelijke informatie alleen gelezen wordt door het slachtoffer. En weet het slachtoffer zeker dat het de politie is die de aanvullende vragen stelt", aldus de politie.

Reacties (3)
04-11-2016, 11:57 door Anoniem
Vind het maar vreemd dat de overheid steeds "mijn" gebruikt terwijl diegene die met mijn wordt bedoeld niets kan toevoegde of wijzigen via die pagina.
04-11-2016, 16:07 door karma4
Door Anoniem: Vind het maar vreemd dat de overheid steeds "mijn" gebruikt terwijl diegene die met mijn wordt bedoeld niets kan toevoegde of wijzigen via die pagina.
Niet alleen de overheid het is gangbaar gebruik in het bedrijfsleven.
07-11-2016, 12:06 door Anoniem
Het schijnt dat "Mijn Politie" met geld smijt en (dus) een integriteitsprobleem heeft.
Bij "Mijn Belastingdienst" zijn er vergelijkbare problemen.
"Mijn UWV" met alles wat erachter hangt gaat 463 miljoen Euro kosten.
"Mijn PostNL" heeft een realiteitsprobleem.
"Mijn AH" ga ik het niet eens over hebben.

Mijn God! Wat een armoe!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.