image

Malware op hotelcomputers waar atoomoverleg Iran plaatsvond

vrijdag 4 november 2016, 14:27 door Redactie, 2 reacties

Op meerdere computers in het hotel waar vorig jaar een atoomoverleg met Iran plaatsvond is malware ontdekt. Dat heeft het Zwitserse Openbaar Ministerie bekendgemaakt. "Onderzoek heeft uitgewezen dat een behoorlijk aantal computers van een hotel in Genève door een vorm van malware besmet zijn geraakt", aldus de openbare aanklager in een verklaring.

Die laat verder weten dat de malware voor spionagedoeleinden was ontwikkeld en informatie op besmette systemen kon verzamelen, maar verdere details worden niet gegeven. Vorig jaar, toen de geruchten van malware op de hotelcomputers al rondging, werd over "Duqu 2.0" gesproken, zo liet de Tages Anzeiger destijds weten. Na een tip van de inlichtingendiensten startte de openbare aanklager een onderzoek naar de malware. Aangezien er geen aanwijzingen zijn gevonden van wie er achter de malware zit is nu besloten het onderzoek te staken, aldus de Zwitserse televisie.

Reacties (2)
04-11-2016, 17:05 door karma4
Je met cyberware kan je zoiets wel verwachten, wat is er voor nieuws aan. Zijn alle relaties van schoonmakers en het afval ook nagetrokken? De mogelijke afluistersessies via spiegels en andere side-channels, de onverwachte nieuwe buren etc.
05-11-2016, 03:51 door Anoniem
Dacht dat die malware al met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid aan Israel was toegeschreven .
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.