image

Greenwald: Westen verslaafd aan massasurveillance

maandag 7 november 2016, 10:13 door Redactie, 5 reacties

Drie nieuwe schandalen in Groot-Brittannië en Canada hebben laten zien dat Westerse overheden verslaafd zijn aan massasurveillance en Edward Snowden gelijk had, zo stelt journalist Glenn Greenwald, die samen met de klokkenluider allerlei onthullingen naar buiten bracht.

Zo oordeelde recentelijk een speciale Britse rechtbank dat Britse inlichtingendiensten illegaal op grote schaal en gedurende lange tijd grote hoeveelheden persoonlijke informatie van burgers hebben verzameld. Een paar dagen later bleek dat Canadese inlichtingendiensten ook hun boekje te buiten waren gegaan door onrechtmatig data te bewaren en niet eerlijk te zijn tegenover de rechters die inlichtingenprogramma's toestaan. Het derde voorval was ook uit Canada afkomstig. De Canadese politie bleek een journalist te hebben bespioneerd die onderzoek naar misstanden door de politie deed. Verder onderzoek liet zien dat de politie zes journalisten volgde.

Greenwald stelt dat dit precies het misbruik en de misdrijven zijn van het massasurveillance-regime dat deze landen hebben uitgerold. Iets wat krachtig door de overheidsfunctionarissen achter deze systemen werd ontkend. "Nu met elk nieuw onderzoek er meer bewijs bovenwater komt, blijkt dat de claims van Snowden steeds meer kloppen. Westerse functionarissen zijn inderdaad verslaafd aan onverantwoorde, geheimzinnige, onrechtmatige massasurveillancesystemen die zowel tegen hun eigen burgers als buitenlanders worden ingezet, en hoe meer dit soort systemen wortel schieten, hoe meer essentiële vrijheden worden aangetast."

Reacties (5)
07-11-2016, 11:21 door Anoniem
Euh.......:

De Canadese politie bleek een journalist te hebben bespioneerd die onderzoek naar misstanden door de politie deed. Verder onderzoek liet zien dat de politie zes journalisten volgde.


En zijn de verantwoordelijken voor deze ondermijning van de "democratie" aangepakt?

Of zijn we feitelijk geen haar beter dan sommige "schurkenstaten" als het aankomt op kritische journalisten die MISSTANDEN onderzoeken.
07-11-2016, 15:34 door Anoniem
Het is al lang duidelijk:
mensen kunnen de macht om iedereen te kunnen afluisteren simpelweg niet aan.
07-11-2016, 18:51 door Anoniem
Wat mij nog steeds niet echt duidelijk is, is wat de functionarissen die de strop van dit apparaat helpen aantrekken, er nu zelf voor belang bij hebben om de hele mensheid incl hun eigen nageslacht, in de ferme greep van een systeem te drijven dat van mensen toetsbare objecten maakt. Wetende dat als het systeem eenmaal vat op de mensheid heeft, dit onmogelijk ongedaan gemaakt kan worden. Als dit systeem zo'n dwingende factor wordt in het leven van mensen, dat deze niet meer normaal kunnen functioneren, dan kan niemand het systeem nog tegenhouden, omdat het systeem alles wat een dreiging voor zichzelf is, kan zien en er op zal reageren.

En wat dan? Sterven we dan maar uit en begint de hele evolutie dan maar weer opnieuw...? En weer opnieuw...? Kunnen we het niet eens een keer doorbreken en zorgen dat de mensheid eens iets bereikt in plaats van zichzelf te onderdrukken...
08-11-2016, 01:03 door Anoniem
In 2013 begon je bij de Nederlandse grens naar Duitsland al de Camera's te zien die nu 3,5jaar later nu opeens overal hangen. Ik zou wel eens willen weten hoeveel camera's er in Nederland bijgeplaatst zijn de afgelopen 3jaar.

Dat zal vermoedelijk een halucinatie verwekkend getal zijn. Omdat de techniek er is, moet het maar ook gelijk in gevoerd worden...Als je als Privacy ridder er bij bekenden dan melding van maakt dan krijg je die sukkel antwoorden terug.. Man waar maak je je druk om...ze mogen alles van me weten... en ik heb toch niets te verbergen... Als je ze verteld dat ze morgen doodgaan omdat er een vloedgolf aan zit te komen dan zouden de meesten gewoon hun schouders ophalen. Het lijkt wel of mensen blind zijn of gewoon niet naar een ander willen luisteren, en vooral niet als het moeilijk wordt. Je zie die tendens ook bij het huidige democratische regime in Nederland. De huidige politici luisteren helemaal niet naar de stem van de burger. Alleen als het verkiezingstijd doen ze eventjes hun best om dan maar weer lekker terug te vallen in het pluche.

Het zou democratisch beter zijn als iedereen in een democratisch land, voor wetsvoorstellen mag meestemmen in plaats van eens in de 4jaar op iemand te stemmen die je helemaal niet kent. Want laten we eerlijk zijn. De wetsvoorstellen kan je doorlezen maar je kan iemand zijn karakter en levensovertuiging niet doorgronden op basis van een paar letters op een formuliertje en of een fotootje op internet. Het huidige nederlandse systeem is helemaal niet eerlijk functionerend. Dat de mensen toch van dit stem systeem blijven gebruik maken is omdat niemand de ballen heeft om een ander bestel (meer transparant en directer) in te voeren.
08-11-2016, 21:36 door Anoniem
De moderne democratie heeft niet meer veel weg van zijn Griekse voorouder...

Hordes ouderen die maar blijven stemmen op een bepaalde partij omdat hun familie dat nu eenmaal altijd deed of omdat de lijsttrekker er toch zo sympathiek uit ziet. Het verkiezingsprogramma en hoe men hier later weer van afwijkt, dat maakt niemand wat uit. De meesten weten niet eens wat er in staat.

Dus of dat nu werkelijk de democratie is zoals die bedoeld is..? We moeten er ons maar bij neerleggen dat als we wat willen veranderen met behulp van het democratisch proces, dat tervergeefse moeite is. Moeite die je beter kan steken in het accepteren van de situatie, troostende dat je het nu beter hebt dan in de toekomst, dan denk je terug aan de tijd dat je nog vrij kon gaan en staan waar je wilde zonder 24h per dag een paar ogen in je nek die controleren of je niet buiten de lijntjes op het voetpad loopt en daarmee op de een of andere manier als verdacht wordt aangemerkt. Toen je nog jezelf mocht zijn en een persoonlijkheid had, je niet aan zelfcensuur deed en nog de keuze had om dingen goed ipv kwaad te doen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.