image

Brits bedrijf krijgt 78.000 euro boete voor spamberichten

maandag 7 november 2016, 11:47 door Redactie, 1 reacties

Een Britse financiële dienstverlener die meer dan 2,2 miljoen spamberichten via sms liet versturen is veroordeeld tot een boete van omgerekend ruim 78.000 euro. In de spamberichten werden leningen aangeboden. Hoewel er 92 klachten over de spamberichten binnenkwamen ontdekte de Britse databeschermingsautoriteit ICO dat er 2,2 miljoen spamberichten waren verstuurd.

Verder onderzoek wees uit dat het Britse bedrijf een marketingbedrijf had ingeschakeld voor de sms-campagne. Er was echter niet gecontroleerd of dit marketingbedrijf aan de wetgeving voor elektronische communicatie voldeed. De mensen die de spamberichten ontvingen hadden hiervoor geen toestemming gegeven. Ook bleek het marketingbedrijf de afzender van de berichten te verbergen.

"Het vertrouwen op een ander bedrijf om je marketing te verzorgen is geen excuus als het om de wet gaat. Als je bedrijf een campagne laat uitvoeren is het jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er aan de wettelijke vereisten wordt voldaan", zegt Steve Eckersley van de ICO. "Ons onderzoek liet zien dat ondanks het vertrouwen op direct marketing, het bedrijf de regels voor elektronische communicatie niet begreep en dat is niet goed genoeg." In Groot-Brittannië is het verboden voor bedrijven om mensen zonder hun toestemming sms-berichten te sturen.

Reacties (1)
07-11-2016, 17:51 door karma4
Ook hierin het verboden te spammen. Alleen de ongecontroleerde reclames met mogelijke malware zijn helaas nog niet veroordeeld/beboet.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.