image

Werkwijze grote bankroof Tesco Bank nog onbekend

dinsdag 8 november 2016, 14:09 door Redactie, 0 reacties

De manier waarop criminelen bij 20.000 klanten van de Britse Tesco Bank geld van de rekening wisten te stelen is nog altijd niet bekend, zo heeft de Britse financiële toezichthouder laten weten. Tesco Bank besloot dit weekend om alle online transacties die klanten hadden uitgevoerd te bevriezen.

Aanleiding was dat er bij 40.000 rekeningen verdachte transacties waren uitgevoerd. Verder onderzoek liet zien dat er van 20.000 rekeningen daadwerkelijk geld was gestolen. Hoeveel geld de criminelen hebben buitgemaakt is nog niet bekendgemaakt. Tesco Bank, onderdeel van de gelijknamige supermarktketen, heeft zo'n 140.000 klanten. Alle getroffen klanten zullen vandaag hun geld terug krijgen, zo verklaarde de toezichthouder, aldus The Guardian.

Volgens de Britse financiële toezichthouder lijkt het op een ongekende aanval op het Britse bankwezen, maar verdere details ontbreken. Tegenover parlementsleden verklaarde de toezichthouder dat de exacte oorzaak nog onbekend was, maar dat het waarschijnlijk met debitkaarten te maken had. "Het is nog te vroeg om een uitgebreid verslag van de hoofdoorzaak te geven." Bankdirecteur Benny Higgins van Tesco Bank zegt echter "exact" te weten om wat voor aanval het gaat, maar zou vanwege het onderzoek niets mogen zeggen, zo meldt de BBC.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.