image

Ransomware infecteert 600 computers Madison County

vrijdag 11 november 2016, 11:12 door Redactie, 2 reacties

600 computers en 75 servers van het Amerikaanse Madison County raakten afgelopen weekend besmet met ransomware, waarop overheidsfunctionarissen op aanraden van de verzekeringsmaatschappij besloten het gevraagde losgeld van naar verluidt 28.000 dollar aan de internetcriminelen te betalen.

Door de infectie waren allerlei belangrijke gegevens niet meer toegankelijk en moest het personeel op pen en papier terugvallen, zo meldt WTHR. Op aanraden van de verzekeringsmaatschappij werd besloten het gevraagde losgeld te betalen. Hoeveel er is betaald wil commissaris John Richwine niet zeggen, maar bronnen laten tegenover de Herald Bulletin weten dat het om een bedrag van 28.000 dollar gaat. Inmiddels heeft het countybestuur de decryptiesleutels ontvangen zodat de versleutelde gegevens op de servers en computers kunnen worden ontsleuteld.

Naast de kosten voor het betalen van de ransomware moest er ook 17.500 dollar worden betaald voor het it-bedrijf dat hielp met het online krijgen van de servers en het doorvoeren van verschillende best practices. Voor de it-afdeling van Madison County was het incident aanleiding om meer werknemers en budget te vragen. "We hebben mensen en geld nodig. We kunnen de it-afdeling niet voor een habbekrats draaiend houden", aldus it-directeur Lisa Cannon. De politie heeft inmiddels een onderzoek naar het incident ingesteld.

Reacties (2)
11-11-2016, 16:05 door karma4
In ieder geval één correcte conclusie. Goed beheer vraagt goede mensen waar je voor moet betalen. Het bekende je mag maar 2 van de volgende opties selecteren: goedkoop snel kwaliteit. Het laten vallen van kwaliteit levert op korte termijn besparingen (persoonlijke bonussen) maar op lange termijn richting grote schade (kostenpost bedrijf).
11-11-2016, 16:13 door ph-cofi
Nou... klinkt alsof bestaande medewerkers e.e.a. niet goed geregeld hebben: Lisa Cannon, director of the county’s IT department (die hebben ze dus), said (...) “We’re in the process of adding a backup system”.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.