image

Amerikaans terrorisme programma geen bedreiging voor privacy

donderdag 22 mei 2003, 10:35 door Redactie, 3 reacties

Een controversieel computerprogramma van het Amerikaanse ministerie van defensie dat computers doorzoekt naar terroristen, zal beveiligingen bevatten waardoor het geen bedreiging is voor de privacy van de burger, zo heeft het Pentagon laten weten. Dit als antwoord op bezorgheid over het Total Information Awareness programma, wat onbelemmerde surveillance van computers zou toestaan. De privacy is echter gewaarborgd als we het Pentagon mogen geloven, dat tevens de naam van het programma veranderde in Terrorist Information Awareness. Toch hebben veel privacy experts en burgerrechtengroeperingen hun twijfels. (Zdnet)

Reacties (3)
22-05-2003, 11:29 door Anoniem
De privacy is echter gewaarborgd als we het Pentagon mogen geloven, dat tevens de naam van het programma veranderde in Terrorist Information Awareness.

Nee, foutive informatie.. Congres had hun twijfels over het Total Information Awareness -programma. Dus heeft het Pentagon ALLEEN MAAR DE NAAM VERANDERD zodat het minder zwaar klinkt. Voor de rest is het hele programma precies hetzelfde.
22-05-2003, 13:03 door Anoniem
22-05-2003, 22:17 door Anoniem
Nee hoor - dat logo met dat alziend oog van de vrijmetselaars is ook gesneuveld. Kijk voor de lol en details op cryptome.org.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.