image

Sterke groei versleutelde chat-app Signal na verkiezingen VS

maandag 14 november 2016, 15:18 door Redactie, 5 reacties

Het aantal gebruikers van de versleutelde chat-app Signal, die onder andere door klokkenluider Edward Snowden wordt aangeraden, is na de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen sterk gegroeid. "De afgelopen week is Signal erg gegroeid en het ziet er niet naar uit dat het zal afnemen", aldus ontwikkelaar Moxie Marlinspike tegenover Vice Magazine.

Signal werd trending op zowel Twitter als in de Apple App Store in de Verenigde Staten nadat experts adviseerden om de app te installeren vanwege de uitslag van de verkiezingen. "Mensen nemen hun privacy nu echt serieus, misschien voor de eerste keer sinds de onthullingen van Snowden", voegt Signal-ontwerper Tyler Reinhard toe. Een groot deel van de inkomsten voor de ontwikkeling van Signal is afkomstig van een beurs van het Open Technology Fund, een initiatief dat ook het Tor Project financeert en door de Amerikaanse overheidsinstelling de Broadcasting Board of Governors wordt ondersteund.

Nu Trump president wordt kan dit gevolgen voor de beurs van Signal hebben, aangezien hij zich eerder heeft uitgesproken tegen Apple omdat het de FBI niet wilde helpen met het ontgrendelen van een iPhone. Reinhard maakt zich echter geen zorgen dat de aanstelling van Trump invloed op de ontwikkeling van de chat-app zal hebben.

Reacties (5)
14-11-2016, 15:51 door johanw - Bijgewerkt: 14-11-2016, 15:56
Alsof die uitslag daar veel voor uitmaakt. Hillary zei het allemaal wat minder schreeuwerig maar die zou het afluisterbeleid dat door Bush geintensiveerd is en waar Obama nog een schepje bovenop deed net zo goed nog veel verder uitgebouwd hebben.
14-11-2016, 15:59 door Anoniem
Door johanw: Alsof die uitslag daar veel voor uitmaakt. Hillary zei het allemaal wat minder schreeuwerig maar die zou het afluisterbeleid dat door Bush geintensiveerd is en waar Obama nog een schepje bovenop deed net zo goed nog veel verder uitgebouwd hebben.
Tja, ik weet ook niet wat Trump precies gaat doen (voor het zelfde geld zegt ie "stop met surveillance!"), maar we moeten concrete daden zien, geen mooie woorden of beloftes.
14-11-2016, 16:10 door Anoniem
Tsja... Apple heeft een mooie publiciteits stunt gehad. Maar als je je data voor jezelf wilt houden... Dan zorg je toch dat niet afhankelijk bent van dergelijke bedrijven?
14-11-2016, 19:54 door Anoniem
Hopelijk gaat Trump inzien dat de huidige 'dragnet' methodes amper werken. Ze maken de hooiberg (waar in de speld gezocht moet worden) alleen maar groter, en het kost veel geld. Waar republikeinen volgens mij een broertje dood aan hebben is een grote overheid met bijbehorende uitgaven.

Het is misschien niet fair, en op de rand van tegen grondwettelijk, maar als je 'moslims' ziet als je potentiële tegenstanders, dan is het natuurlijk niet gek dat je juist die groep onder een vergrootglas legt, maar niet zozeer de gehele bevolking zoals nu. Dus wie weet schrapt hij hier wel bepaalde activiteiten.
17-11-2016, 07:45 door Anoniem
Door Anoniem: Hopelijk gaat Trump inzien dat de huidige 'dragnet' methodes amper werken. Ze maken de hooiberg (waar in de speld gezocht moet worden) alleen maar groter, en het kost veel geld. Waar republikeinen volgens mij een broertje dood aan hebben is een grote overheid met bijbehorende uitgaven.

Het is misschien niet fair, en op de rand van tegen grondwettelijk, maar als je 'moslims' ziet als je potentiële tegenstanders, dan is het natuurlijk niet gek dat je juist die groep onder een vergrootglas legt, maar niet zozeer de gehele bevolking zoals nu. Dus wie weet schrapt hij hier wel bepaalde activiteiten.

Daar zou ik niet op rekenen:

http://edition.cnn.com/2016/11/09/politics/omarosa-list-donald-trump/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.