image

Gebruikers ProtonMail verdubbeld sinds verkiezingen VS

dinsdag 15 november 2016, 07:10 door Redactie, 2 reacties

Het aantal gebruikers van de versleutelde e-maildienst ProtonMail is sinds de presidentsverkiezingen in de Verenigde Staten verdubbeld ten opzichte van de week daarvoor, zo heeft ProtonMail bekendgemaakt. "Veel van onze nieuwe gebruikers hebben hun zorgen aan ons geuit", laat ProtonMail weten.

Gebruikers zouden zich zorgen maken dat de aanstaande president Trump de middelen waarover hij straks beschikt tegen bepaalde groepen gaat inzetten. "Aangezien de NSA volledig buiten het oog van het publiek opereert en met zeer weinig toezicht, kan dit allemaal in het geheim gebeuren", zo stelt de e-maildienst. ProtonMail benadrukt dat gebruikers zowel van de linker- als rechterkant van het politieke spectrum komen. De nieuwe aanwas zou echter vooral uit liberale gebruikers bestaan.

"Privacy is geen partijspecifiek onderwerp en we hopen dat politici wereldwijd wakker worden dat privacy niet alleen essentieel voor democratie is, het is ook belangrijk om de groei van de digitale economie te garanderen. Privacy is een belangrijke zaak waar we ons allemaal achter moeten scharen, ongeacht onze politieke overtuigingen." Naast het gebruik van versleutelde e-mail adviseert ProtonMail de versleutelde chat-app Signal, een vpn-dienst en het gebruik van een alternatieve zoekmachine. "Maar het belangrijkste is om het nieuws over het gevaar van massasurveillance te verspreiden, zodat politici dit opmerken en het beschermen van onze digitale rechten een prioriteit maken."

Reacties (2)
15-11-2016, 08:41 door Anoniem
Het is voor Europeanen misschien niet direct duidelijk wat er bedoeld wordt met "liberals": waarschijnlijk democraten. Aan de rechterkant zou men het hebben over libertarians.
15-11-2016, 11:04 door Anoniem
Door Anoniem: Het is voor Europeanen misschien niet direct duidelijk wat er bedoeld wordt met "liberals": waarschijnlijk democraten. Aan de rechterkant zou men het hebben over libertarians.

Liberals zijn overwegend democraten ja. Libertarians zijn weer wat anders, deze zijn voorstander van zo min mogelijk overheid.
conservatives is het tegenovergestelde van liberals.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.