image

EFF geeft digitale beveiligingstips voor demonstranten

donderdag 17 november 2016, 11:10 door Redactie, 2 reacties

De Amerikaanse burgerrechtenbeweging EFF heeft Amerikaanse burgers gewaarschuwd die willen demonstreren dat ze het doelwit van surveillance en onderdrukking kunnen worden. Ook kunnen de apparaten van aangehouden demonstranten worden doorzocht. De EFF heeft daarom 10 beveiligingstips voor "demonstreren in het digitale tijdperk" gepubliceerd.

Zo wordt geadviseerd om apparaten volledig te versleutelen, smartphones niet met een vingerafdruk te ontgrendelen, foto's en filmpjes te maken zonder het toestel te ontgrendelen, de versleutelde chat-app Signal te installeren, een prepaid weggooitelefoon te gebruiken, het inschakelen van de airplane-mode om ervoor te zorgen dat het toestel tijdens de demonstratie geen signaal verstuurt en lopend of fietsend naar de demonstratie te gaan, vanwege de aanwezigheid van kentekenscanners. Verder krijgen organisatoren van demonstraties het advies om alternatieven voor Facebook en Twitter te overwegen.

Reacties (2)
17-11-2016, 18:44 door Anoniem
Subtiel en goede timing. Met de huidige, betrekkelijk grote, demonstraties tegen Donald "the other people don't matter" Trump maakt dit advies het probleem van alle surveillance los uit de vrijblijvende frases van "Big Brother". We hebben nu het experiment van iemand die heel duidelijk heeft gemaakt hoe hij over politieke tegenstanders denkt (complot, beroepsdemonstranten, opgehitst door de media, ...), die de beschikking heeft over de elektronische correspondentie van diezelfde politieke tegenstanders tot en met de afgelopen 15 jaar. Door nu met de tips te komen maakt EFF het probleem concreet.
18-11-2016, 08:14 door Anoniem
Goed van de EFF want het is hard nodig. Helaas wordt er uitgebreid gesurveilleerd bij protesten, want dat doe je nu eenmaal in een democratie. Dit was/is onder Obama. Nu krijgen we Trump met z'n enge uitspraken. Het klinkt als 'de ver van m'n bed show,' maar onze overheid heeft de neiging te doen wat de US overheid wil. Als we hier ook een overheid krijgen met rare ideeën dan is het feest.

https://www.buzzfeed.com/peteraldhous/fbi-video-freddie-gray-protests?utm_term=.qmAygJEDg#.it240l680
https://www.theguardian.com/us-news/2015/oct/30/fbi-surveillance-planes-ferguson-baltimore-cameras
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.