image

EFF wil dat techbedrijven logs verwijderen vanwege Trump

vrijdag 18 november 2016, 12:01 door Redactie, 1 reacties

De Amerikaanse digitale burgerrechtenbeweging EFF wil dat technologiebedrijven allerlei maatregelen doorvoeren, zoals het verwijderen van hun logbestanden, voordat Donald Trump president wordt. Volgens de EFF bestaat de kans dat Trump techbedrijven om allerlei gegevens van gebruikers gaat vragen.

Daarom doet de burgerrechtenbeweging verschillende aanbevelingen om de impact van eventuele overheidsverzoeken te beperken. Zo moeten techbedrijven pseudo-anonieme toegang toestaan, moet gedragsanalyse van gebruikers worden gestopt en is het belangrijk dat logbestanden worden verwijderd. Met name ip-adressen zijn volgens de EFF erg riskant om te bewaren. Het zou nog beter zijn als techbedrijven die helemaal niet opslaan, zo laat de organisatie weten.

Verder moeten techbedrijven zich niet bezighouden met het volgen van internetgebruikers via browser-fingerprinting. Ook pleit de EFF om gegevens die worden verstuurd tussen de techbedrijven en gebruikers standaard te versleutelen. "Het is 2016. Zorg ervoor dat https standaard staat ingeschakeld." In het geval er chatdiensten worden aangeboden moet er volgens de EFF standaard van end-to-end-encryptie gebruik worden gemaakt.

Reacties (1)
18-11-2016, 22:39 door Anoniem
Trump of niet, eigenlijk moeten dit soort maatregelen altijd.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.