image

Smartphones gestolen na datalek bij Britse provider Three

vrijdag 18 november 2016, 13:59 door Redactie, 0 reacties

Criminelen die op een klantendatabase van de Britse telecomprovider Three inlogden hebben met de informatie die ze daar vonden allerlei dure smartphones onderschept en gestolen, zo heeft de provider bekendgemaakt. De database bevatte informatie over klanten die in aanmerking voor een upgrade kwamen.

De criminelen zouden via inloggegevens van een Three-werknemer toegang tot de database hebben gekregen en vervolgens hebben ingesteld dat klanten een nieuwe telefoon moesten krijgen, zo meldt de Telegraph. Vervolgens werd geprobeerd deze telefoons te onderscheppen of te stelen. "De afgelopen vier weken heeft Three een toename van telefoonfraude gezien. Dit was merkbaar door een groter aantal inbraken bij winkels of pogingen om toestellen te onderscheppen", aldus het bedrijf.

Volgens de telecomprovider zouden zo'n 400 dure toestellen zijn gestolen en 8 toestellen via de upgrade-activiteiten zijn onderschept. Bij het benaderen van de database zouden geen financiële gegevens zijn gecompromitteerd. Hoeveel klanten mogelijk door het datalek zijn getroffen wordt nog onderzocht. De provider stelt echter op Facebook dat niet klantgegevens maar dure telefoons het doelwit van de criminelen waren. In de zaak zijn inmiddels drie mensen door de politie aangehouden.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.