image

Belastingdienst VS verstuurde mails met privédata onversleuteld

maandag 21 november 2016, 11:38 door Redactie, 3 reacties

Medewerkers van de Amerikaanse Belastingdienst IRS hebben meer dan 300 e-mails met privégegevens van meer dan 8.000 Amerikaanse belastingbetalers onversleuteld verstuurd, zo heeft een Amerikaanse overheidsinstantie tijdens een steekproef ontdekt. Volgens een rapport van de Treasury Inspector General for Tax Administration (TIGTA) gaat het in totaal om 326 onversleutelde e-mails met de gegevens van 8.031 mensen (pdf).

Van de 326 e-mails waren er 275 intern binnen de IRS verstuurd, terwijl 51 berichten naar e-mailaccounts werden verstuurd die niet van de IRS waren. Van deze e-mails werden er 20 naar de privémailaccounts van zes IRS-medewerkers gestuurd. Dit laatste is in strijd met de regels, aangezien IRS-medewerkers hun eigen e-mailaccounts niet voor belastingzaken mogen gebruiken.

De TIGTA stelt dat als de steekproef die het uitvoerde een weergave van de normale situatie is, IRS-werknemers waarschijnlijk op jaarbasis meer dan 1 miljoen onversleutelde e-mails met de persoonlijke informatie van meer dan 28 miljoen mensen versturen. De Amerikaanse Belastingdienst wordt nu geadviseerd om maatregelen te nemen zodat belastinggegevens altijd zijn versleuteld. Tot het zover is wordt aangeraden om de Outlook-accounts van werknemers zo in stellen dat e-mailberichten altijd versleuteld worden verstuurd.

Reacties (3)
21-11-2016, 13:18 door Anoniem
Tja als ze de mails zouden versleutelen dan maken ze zichzelf verdacht en wordt hun organisatie door zowat elke nationale veiligheidsdienst aangevallen.
21-11-2016, 13:21 door Anoniem
Ok,dus misschien worden ze nu eens op de feiten gedrukt,en ook die nieuwe CIA directeur dat encryptie toch wenselijk is in het kader van de privacy.
Niet zo als hij denkt dat encryptie verdacht is of zou kunnen zijn.
21-11-2016, 13:26 door Anoniem
Kijk er is al een nieuwe werkgever voor minister Kamp gevonden, hij past exact in de werk ethos van de ITS!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.