image

Gegevens 133.000 klanten Britse provider Three gestolen

maandag 21 november 2016, 16:23 door Redactie, 0 reacties

Bij de Britse provider Three hebben aanvallers de gegevens van ruim 133.000 klanten gestolen, zo heeft de directeur van het bedrijf bekendgemaakt. Vorige week bleek dat aanvallers toegang tot het systeem hadden gekregen dat Three gebruikt voor het upgraden van klanten naar nieuwe toestellen.

De aanvallers hadden in het systeem acht klanten van een upgrade voorzien, waarbij het doel was deze toestellen te onderscheppen en vervolgens door te verkopen. Volgens Three zijn in totaal de gegevens van 133.827 klanten buitgemaakt. Het zou echter niet om rekeninggegevens, wachtwoorden, pincodes, betaalinformatie of creditcardgegevens gaan, aangezien die niet in het upgradesysteem worden opgeslagen.

Het is nog altijd onduidelijk wie er achter de aanval zit. Op de vraag of het om medewerkers van Three gaat laat de provider weten dat het onderzoek met de politie nog loopt. Wel zijn er drie mensen in verband met de aanval aangehouden. Verder stelt het bedrijf dat het doel van de aanvallers was om mobiele telefoons te stelen, in plaats van klantgegevens te verkopen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.