image

VN: Bijna helft wereldbevolking eind 2016 online

dinsdag 22 november 2016, 14:52 door Redactie, 0 reacties

Bijna de helft van de wereldbevolking zal tegen het einde van dit jaar online zijn, zo heeft de International Telecommunications Union (ITU) van de Verenigde Naties in een vandaag gepubliceerd rapport laten weten (pdf). Dit komt met name door de opkomst van 3G- en 4G-netwerken.

84% van de wereldbevolking leeft inmiddels in gebieden waar er mobiele breedbandnetwerken zijn. Toch blijft het aantal mensen dat ook daadwerkelijk online is (47 procent) onder het aantal dat netwerktoegang heeft. In de ontwikkelde landen gebruikt zo'n 80 procent van de bevolking het internet. In ontwikkelingslanden is dit 40 procent en in minder ontwikkelde landen is minder dan 15 procent online. De VN heeft als doel gesteld dat in 2020 60 procent van de wereldbevolking online is.

Verder blijkt dat veel mensen nog steeds geen mobiele telefoon hebben of gebruiken en zo geen onderdeel van de wereldwijde informatiemaatschappij uitmaken, aldus de ITU. In ontwikkelingslanden waar de VN-organisatie over huishoudgegevens beschikt maakt zo'n 20% nog altijd geen gebruik van een mobiele telefoon. In sommige landen, zoals Bangladesh, India, Indonesië en Pakistan, is dit meer dan 40%. Het gaat in ontwikkelingslanden dan met name om jongeren en ouderen. In de leeftijdsgroep van 15 tot 74 jaar gebruikt of bezit 85% of meer van de bevolking in deze gebieden een mobiele telefoon.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.