/dev/null - Overig

Adblockers & Freaks (nieuws)

22-11-2016, 23:01 door Anoniem, 12 reacties
Het schijnt dat freaks frequent adblockers gebruiken.
Dat keert zich nu tegen hen, het nieuwsaanbod en de forumservice kan niet meer met gestorven en verdorven advertentie inkomsten worden onderhouden.
Dat is op zich best een plausibel verhaal en voor te stellen.

Wat heeft men bedacht om dit op te lossen?
Donateurschap.
Net zoals Tweakers dat probeerde, of het gaat helpen is maar zeer de vraag.
Tweakers kent in ieder geval niet zoveel donateurs als leden.
Hoe die verhouding bij MacFreak wordt is niet te zeggen.

Een onderzoekje een maandje geleden naar het ledenbestand, dat volledig deels inzichtelijk is op naam en opgegeven verjaardagsdatum (daaaag privacy) leerde dat daar een hoop echte namen tussen stonden, namen van inmiddels overleden personen (die gebruiken weliswaar geen adblocker maar doneren gaan ze zeker niet) en een heleboel (vermoedelijke) bot-accounts.

In ieder geval, men gaat het proberen met een nieuwe website.
Bij voldoende donateurs.
Of in de toekomst Torbrowser gebruikers mee mogen doen of net zoals bij tweakers als worden geweerd voor actieve deelname is de vraag.

Deze gebruikert gaat er niet speciaal voor op een andere browser.
Op mijn Torbrowser zit overigens geen adblocker, op de gewone weer wel en die gaat er niet vanaf en wordt ook niet gebruikt voor dit soort accounts.

Een tipje dan voor het goede doel (ook lang geleden hier wel eens geopperd).

Overweging

Overweeg het maken van een aantal extra en aparte thema reclame pagina's gereserveerd voor alleen adverteerders.
Als ik wat wil hebben voor die Mac dan zoek ik het op op di pagina's waar dan fijn allerlei advertenties te vinden zijn van specialisten en aanbieders die ik zoek.

Tweakers heeft overigens ook nog een ander systeem dat zeer wel werkt, bij artikelen wat gerelateerde producten plaatsen op een niet opdringerige manier.

Wanneer je niet teveel loopt te ouwehoeren en te klooien met allerhande scripts, iFrames, connecties met externe domeinen en meer van die ongein, werkt een website inclusief aanbevolen content ook bij browsers die javascripts en ad's wat managen.

We zullen zien wat het wordt.
Het aantal stemmers na een dag is niet hoopgevend, 55 bij een (uit mijn hoofd) aantal ledenaccounts van iets van 80.000 .

Waarom plaatste ik dit hier?

1) relateren aan de wel/niet adblocker discussie
2) wijzen op een site die zegt aan adblockers echt ten onder te gaan
3) uitnodigen die site te steunen met ideeën of harde Bitcoins aan te bieden via tor ;)

4) bij wijze van uitzondering eens attenderen op een site die best heel nuttig is voor Mac zaken en waar je niet weg-getrolled wordt door blind autistische windows mannetjes die continue storen en misinformatie lopen te verspreiden.

5) Ook niet onbelangrijk, in de laatste 4 jaren is de security awareness op deze site flink gegroeid en voeren niet langer de paar stugge ontkenners alleen de (hoog-irritante) boventoon.

En of zoiets, … ik heb verder geen banden met die site, sterker nog, ik heb geen account, wantdatmagnieendakannieviator.



Hopelijk blijft die nuttige site bestaan naast al het adblocker en Noscript pacifisme ;)
Veel freak-succes en plezier toegewenst


______________
P.s., last but not leastje; hopelijk gaan ze ook wat doen aan accounthouders en reageerders die daar al jaren hun eige commerciële hachhie promoten en proberen van de eigen 'de Slegte' boekenvoorraad af te komen.
Zeer storend, zelfs 1 van de redenen dat ik in al die jaren in mijn bijdragen hier geen zin had om naar deze site te verwijzen, laat alle adverteerders maar eens gaan betalen om mee te beginnen.

Anyway, nogmaals, good luck you guys en overweeg een keer een volwassener naam, omdat je toch bezig gaat.

http://www.macfreak.nl/nieuws/28283/macfreak-gaat-door-als-jullie-dat-willen/
http://www.macfreak.nl/#recentpoll
Reacties (12)
23-11-2016, 10:09 door Anoniem
Voor mij is een reden voor een adblocker, niet dat er advertenties op een site staan, maar alle ongein daarmee. Ik snap dat een site advertenties nodig heeft om te bestaan en accepteer dat ook. Ik begrijp niet, dat een site advertenties toestaat, die pop-ups veroorzaken, die constant staan te knipperen, filmpjes en/of geluid afspelen, besmet (kunnen) zijn met kwaadaardige zooi, door scripts op de achtergrond.

Doe je reclames zoals in de krant stilstaande tekst met evt. plaatjes. Controleer wel of er in die plaatjes geen rotzooi verborgen zit en sta alleen links toe, die naar de legitieme site van de adverteerder wijzen.
23-11-2016, 11:04 door Anoniem
Reclame moet niet verstorend werken zowel bij de mens en de computer. Bij items die gesponsord worden dat vermelden opdat je geen verkeerde indruk krijgt van de objectiviteit van die website.
23-11-2016, 14:34 door Anoniem
Omgekeerde wereld, je moet betalen om iets niet te zien anders wordt je doodgegooid met reclame. Hoezo is marketing tegenwoordig een noodzaak om in stand te houden en waarom moeten wij daarvoor betalen?
Niemand pikt het als deze op straat loopt en om de 5 meter een lastige verkoper op de nek te hebben. Na een stuk of 3 ga je de vierde ontlopen door een andere kant op te lopen. Dan gaan de verkopers ineens klagen dat hun inkomsten in gevaar zijn en dat je ze moet betalen zodat ze je niet meer lastig zullen vallen, want blijkbaar achten ze zich van een dergelijk groot belang dat het buiten iedere discussie staat dat ze betaald moeten worden.
Zo werkt dat ook op het internet maar alleen daar zijn mensen geneigd om te betalen om die lastige verkopers niet in beeld te krijgen. Het kan aan mij liggen maar waar hebben deze mensen de boot gemist?
23-11-2016, 15:35 door Anoniem
Helaas,
berichten m.b.t. donateurschap worden binnen een paar dagen geblokt door adblockers...
23-11-2016, 16:54 door Anoniem
Zo lang het nog kan want op bepaalde platforms is het al lang zo,
dat je alles mag blokkeren, behalve juist die advertenties en die grenzenloze profilering
van de platform monopolist (Google & M$, CloudFlare etc.).

Probeer maar eens om ADMOB ads weg te krijgen van het Google Android platform.

Ook volledig tracking ontlopen in een tor privacy browser voert tot eindeloos captcha's invullen voor de CDN & Google.
Je krijgt het dus en van de OS monopolist en van de cloud verzorger voor je kiezen.

In deze scheefgegroeide situatie moet je ook nog allerlei daarmee verbonden bedreigingen
en kwaadaardige infecterende code zien mis te lopen.

Het lijkt meer en meer op een macht-piramide die niet meer op de kop te zetten valt.

De eindgebruiker is helemaal op zichzelf aangewezen
en krijgt (bijna) van niemand enige steun tegen ge-whitelist graailand.

Ik zie voorlopig geenenkele tegenbeweging, het wordt alleen maar nog explicieter en venijniger.
23-11-2016, 22:50 door johanw
Door Anoniem:Probeer maar eens om ADMOB ads weg te krijgen van het Google Android platform.
Dat is als je root hebt vrij simpel: installeer Disable Service (https://play.google.com/store/apps/details?id=cn.wq.disableservice), ga naar de system tab, zoek Google Play Services op en disable AdvertisingIdService en AdvertisingNotificationService. Als je toch bezig bent kun je meteen de AnalyticsService blokkeren.
24-11-2016, 08:36 door karma4
Het juiste argument voor ad blockers is de te vaak ingesloten malware met advertenties. Los dat op dan is er geen echte reden om het technisch te blokkeren.
Je maakt gebruik van een dienst die de inkomsten vanuit advertenties moet hebben. Ok dat is dan de overeenkomst het staat je verder vrij om op de advertentie te reageren of niet.

Ooit waren de telemarketing bedrijfjes goudhaantjes. Wegens de gekweekte aversie is dat inmiddels geheel veranderd. Het kan de zelfde kant op met webvertising.
24-11-2016, 11:30 door johanw
Door karma4: Het juiste argument voor ad blockers is de te vaak ingesloten malware met advertenties. Los dat op dan is er geen echte reden om het technisch te blokkeren.
Natuurlijk wel, dan houden we nog over dat ze vaak irritant zijn (geluid, bewegen), er teveel op een pagina staan en dat ze bandbreedte vreten. De adverteerders zijn lui geworden door het TV model, waar je ze haast niet kunt vermijden, maar op internet wordt er terug gevochten tegen de irritatiefactor nr 1: advertenties.
25-11-2016, 08:49 door Anoniem
Door Anoniem: Omgekeerde wereld, je moet betalen om iets niet te zien anders wordt je doodgegooid met reclame. Hoezo is marketing tegenwoordig een noodzaak om in stand te houden en waarom moeten wij daarvoor betalen?
Niemand pikt het als deze op straat loopt en om de 5 meter een lastige verkoper op de nek te hebben. Na een stuk of 3 ga je de vierde ontlopen door een andere kant op te lopen. Dan gaan de verkopers ineens klagen dat hun inkomsten in gevaar zijn en dat je ze moet betalen zodat ze je niet meer lastig zullen vallen, want blijkbaar achten ze zich van een dergelijk groot belang dat het buiten iedere discussie staat dat ze betaald moeten worden.
Zo werkt dat ook op het internet maar alleen daar zijn mensen geneigd om te betalen om die lastige verkopers niet in beeld te krijgen. Het kan aan mij liggen maar waar hebben deze mensen de boot gemist?

Jij betaald toch wegenbelasting? Gemeentebelasting etc?
En die gesponsorde rotonde is bij jullie in de wijk nog niet gearriveerd zo te horen?
25-11-2016, 13:06 door Anoniem
Door johanw:
Door … : Het juiste argument voor ad blockers is de te vaak ingesloten malware met advertenties. Los dat op dan is er geen echte reden om het technisch te blokkeren.

Natuurlijk wel, dan houden we nog over dat ze vaak irritant zijn (geluid, bewegen), er teveel op een pagina staan en dat ze bandbreedte vreten. De adverteerders zijn lui geworden door het TV model, waar je ze haast niet kunt vermijden, maar op internet wordt er terug gevochten tegen de irritatiefactor nr 1: advertenties.

Beide dus, vandaar de opmerking

Wanneer je niet teveel loopt te ouwehoeren en te klooien met allerhande scripts, iFrames, connecties met externe domeinen en meer van die ongein, werkt een website inclusief aanbevolen content ook bij browsers die javascripts en ad's wat managen.

Het gaat nog niet hard daar met de poll en de ondersteuning (fin. target onbekend) als je kijkt naar de poll die nu na een paar dagen op slechts het dubbele staat (103).

Aan de andere kant hoeft dat niet per sè wat te zeggen.
Want sinds 4 nov staat het twitter account van security.nl op 99 followers (1 minder dan een weekje geleden) en das ook niet heel veel.

Zou het met beide sites dan slecht gaan?
Misschien is er wel een fusie op delen mogelijk
- nieuwscontent input vanuit voornamelijk security.nl
- community input vanuit de community

Zou er alleen nog wat gevonden moeten worden op het anti Os getroll, site verdelen in secties per OS (?).

Maar wellicht kan men ook uitkijken naar stagiars voor het genereren van nieuwsartikelen.
Heb het idee dat er meer dat zo doen en dat gaat helemaal niet slecht (met wat hobbels hier en daar).

Wat betreft ledenaantallen, dat intrigeert, van zowel deze site als Macfreak.
Iemand een idee hoe ik in een spreadsheet normale bestandsnamen zou kunnen scheiden van bot namen?
Dus Pieter Pas van iets als sgdftemfcifbfg of lastiger deisnfngjfierm?
Dan ben je er nog niet, maar toch, voor de intrigerende leut bij benadering.
25-11-2016, 14:31 door karma4
Door johanw:
Natuurlijk wel, dan houden we nog over dat ze vaak irritant zijn (geluid, bewegen), er teveel op een pagina staan en dat ze bandbreedte vreten. De adverteerders zijn lui geworden door het TV model, waar je ze haast niet kunt vermijden, maar op internet wordt er terug gevochten tegen de irritatiefactor nr 1: advertenties.
Kun je vaak genoeg gewoon afkopen bij de aanlleveraar.
Als jij rond kom zonder inkomen en nog van alles aanschaffen dan zou me dat verbazen. Je moet iemand die er voor werkt ook verdiensten gunnen anders gaat het niet uitkomen.
25-11-2016, 21:13 door johanw
Door karma4:Kun je vaak genoeg gewoon afkopen bij de aanlleveraar.
Als jij rond kom zonder inkomen en nog van alles aanschaffen dan zou me dat verbazen. Je moet iemand die er voor werkt ook verdiensten gunnen anders gaat het niet uitkomen.
Afkopen? Ben je nou helemaal gek geworden, dat zou pas afpersing zijn. Betaal of we irriteren je. Gelukkig kan ik op mijn computer bepalen wat ik wel en niet draai, dus advertenties draai ik niet.

Dat dat bepaalde verdienmodellen overhoop schopt vind ik helemaal niet erg. Commercie heeft al genoeg verpest: neem tweakers.net als voorbeeld, van gezellige hobbysite tot commercieel uithangbord waar men je een schuldgevoel probeert aan te praten als de koper z'n investering net kan terugverdienen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.