image

Britse bank test geld pinnen via smartphone

woensdag 23 november 2016, 15:29 door Redactie, 5 reacties

De Britse Barclays bank is een test gestart waarbij klanten via hun smartphone geld bij geldautomaten kunnen pinnen. De nieuwe pinmethode is op verschillende manieren te gebruiken. Zo kan de smartphone tegen de geldautomaat worden gehouden, waarna het bedrag en de pincode moeten worden ingevoerd.

Een andere optie is om in de Barclays Mobile Banking-app het op te nemen bedrag op te geven en vervolgens de pincode in te voeren, waarna de klant 30 seconden de tijd heeft om de telefoon tegen de automaat aan te houden. Volgens de bank kunnen klanten zo sneller en op een veiligere manier geld opnemen. "Het neemt het risico van skimming en fraude door middel van afleiding weg, aangezien het apparaat nooit je hand verlaat", aldus de bank.

Het maximale bedrag dat op deze manier kan worden gepind is omgerekend 117 euro. Er vindt nu nog een test plaats, maar Barclays is van plan om de optie volgend jaar bij alle geldautomaten aan te bieden. De contactloze pinfuctionaliteit zal beschikbaar worden op Androidtoestellen die over NFC-ondersteuning beschikken.

Reacties (5)
23-11-2016, 16:32 door potshot
ah.kunnen onze bange ouwe wijven weer ff lekker hel en verdoemenis preken..
23-11-2016, 17:28 door karma4 - Bijgewerkt: 23-11-2016, 17:30
Kunnen ze meteen controleren of de gps positie acceptabel is met andere gegevens tegelijk in Texel en Limburg is onwaarschijnlijk net als een gemiddelde reissnelheid van 60km/Hr.

Helaas zal het goedkoop moeten zijn de boventoon hebben. Het outsourcen voor een habbekrats naar India met daarbij sijgende top bonussen/salarissen is een gewoon doel.
23-11-2016, 18:04 door Anoniem
Door karma4: ... is onwaarschijnlijk net als een gemiddelde reissnelheid van 60km/Hr.

Huh? Hoezo is een gemiddelde reissnelheid van 60 km/u onwaarschijnlijk?
24-11-2016, 02:20 door Anoniem
Geld opnemen met een mobiele telefoon? Het voordeel daarvan ontgaat me volledig.
Je kunt toch gewoon met PIN (je bankpas) betalen als je iets koopt? Hoef je niet eerst geld op te nemen bij een geldautomaat en ook heb je geen last van een limiet..
24-11-2016, 08:04 door karma4
Door Anoniem:
Door karma4: ... is onwaarschijnlijk net als een gemiddelde reissnelheid van 60km/Hr.

Huh? Hoezo is een gemiddelde reissnelheid van 60 km/u onwaarschijnlijk?
De uitzonderingen zoals bij een vliegreis zijn goed te herleiden.
Gewoon met ov en auto zit je op die grens. Meteen pinnen of bij een flapoenrap bezig zijn dan via de snelweg ergens anders heen om dat nog eens te doen. Dat is onlogisch.
Op buitenwereld mag je maar 80 met wachttijden daalt het gemiddelde snel.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.