image

Microsoft waarschuwt voor valse Amazon-mails

donderdag 24 november 2016, 09:51 door Redactie, 2 reacties

Microsoft waarschuwt internetgebruikers voor valse Amazon-mails die op dit moment worden verspreid en computers met ransomware proberen te infecteren. De e-mails lijken van de Amerikaanse webwinkel Amazon afkomstig en stellen dat de bestelling van de ontvanger is verstuurd.

Als bijlage is er een zip-bestand toegevoegd dat zogenaamd informatie over de bestelling bevat. In werkelijkheid bevat het zip-bestand een JavaScript-bestand dat de Locky-ransomware op computers installeert. Deze ransomware versleutelt bestanden voor losgeld. "We zien het elk jaar: social engineering-aanvallen die misbruik maken van de online activiteiten rond Black Friday en Cyber Monday", zegt Microsofts Wei Li.

Om infectie te voorkomen adviseert Microsoft gebruikers om geen e-mails van onbekende afzenders te openen. Verder wordt gebruikers aangeraden om op de meegestuurde bijlage te letten. "De bijlage is in dit geval een zip-bestand, wat een normaal soort bijlage is, maar het bevat een js-bestand. Wees alert op wat de bijlage zou moeten zijn, in dit geval een document, en om wat voor bestandstype het gaat", aldus Li.

Image

Reacties (2)
24-11-2016, 18:10 door Anoniem
Als je voor iedere grote ransomware campagne zou waarschuwen dan kan je dat iedere dag opnieuw doen. Het verspreiden van ransomware uit naam van bekende merken is gemeengoed. Ik zou het een journalistiek betere keuze vinden als er aandacht zou zijn of de waarschuwingen werkelijk gaan over uitzonderlijke situaties en niet gewoon een verkapt middel zijn om een securitybedrijf te promoten.
25-11-2016, 07:38 door Anoniem
Dat lijkt me in deze mail ook het geval er staat namelijk @amazon.com bij de afzender ipv van de standaard die gewoon van bv een hotmail/gmail account mails uit naam van amazon verzenden.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.