image

Bedrijf betaalt voor Androidlekken in LG, HTC, Oppo en Xiaomi

vrijdag 25 november 2016, 11:57 door Redactie, 2 reacties

Handelaar in beveiligingslekken Zerodium heeft het beloningsprogramma voor zero day-lekken in Androidtoestellen naar meer fabrikanten uitgebreid. Voorheen werden onderzoekers die over onbekende kwetsbaarheden beschikten, waardoor het mogelijk is om op afstand code uit te voeren, alleen betaald als het om toestellen van Samsung, Google en Sony ging.

Nu komen ook kwetsbaarheden in toestellen van fabrikanten Huawei, Lenovo, Xiaomi, Oppo, HTC en LG in aanmerking, zo laat het bedrijf via Twitter weten. Het maximale bedrag dat Zerodium hiervoor betaalt is 200.000 dollar. Het bedrijf heeft een businessmodel waarbij het kwetsbaarheden van onderzoekers opkoopt, om die vervolgens aan overheidsinstanties door te verkopen.

Reacties (2)
25-11-2016, 13:00 door Anoniem
Xiaomi en HTC kun je beter niet meer vertrouwen. Beide staan bekend voor het in het verleden toevoegen van extra features die gegevens stiekem verzenden.
28-11-2016, 08:00 door Anoniem
Door Anoniem: Xiaomi en HTC kun je beter niet meer vertrouwen. Beide staan bekend voor het in het verleden toevoegen van extra features die gegevens stiekem verzenden.
"Beide staan bekend" -- Bron aub?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.