image

Storing 900.000 routers Deutsche Telekom mogelijk door hack

maandag 28 november 2016, 12:11 door Redactie, 3 reacties

Een storing van 900.000 routers bij Deutsche Telekom is mogelijk het gevolg van een hack geweest, zo laat de telecomprovider tegenover de Duitse media weten. Sinds gisteren hebben 900.000 klanten met bepaalde routers met problemen te maken, zo meldt Deutsche Telekom op de eigen website.

De precieze oorzaak is onbekend en ook de gevolgen verschillen. Sommige gebruikers hebben met een tijdelijke storing te maken, anderen weer met gebrekkige toegang of verminderde bandbreedte. De router wordt voor internet, bellen en televisie gebruikt. "Vanwege het foutpatroon kan de invloed van externe apparaten op de router niet worden uitgesloten", meldt een helpdeskmedewerker op het forum.

"We hebben aanwijzingen dat we mogelijk het slachtoffer van een hackeraanval zijn geworden", aldus een woordvoerder. Om wat voor aanwijzingen het gaat is niet bekendgemaakt. Inmiddels wordt er met de fabrikant samengewerkt en is er software uitgerold om de problemen te verhelpen. Dat lijkt te helpen, want het aantal getroffen klanten is aan het afnemen. De provider laat klanten verder weten dat een reset van de router vaak kan helpen.

Reacties (3)
28-11-2016, 12:42 door Anoniem
En de hond van Timotheus heeft de logfiles van de hack opgegeten..
Klinkt meer als een configuratie probleem met 1 specifiek modem.
28-11-2016, 13:02 door Anoniem
Een hack? Van de Duitse overheid of anderen? Of gewoon een configuratiefout waardoor die routers gingen loopen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.