image

Mozilla lanceert interactieve tentoonstelling over privacy

dinsdag 29 november 2016, 11:57 door Redactie, 0 reacties

Opensource-ontwikkelaar Mozilla heeft in New York City een interactieve kunsttentoonstelling gelanceerd over de relatie tussen technologie, privacy en online veiligheid. De exhibitie heet "The Glass Room" en biedt een blik achter de schermen wat er met privacy op internet gebeurt.

Ook zijn er experts te vinden die bezoekers met hun online privacy en veiligheid helpen. Via 54 workshops leren bezoekers over de relatie tussen hun persoonlijke gegevens en de diensten en producten die ze gebruiken. Zo wordt er aandacht besteed aan het 'ontgoogelen', veilig internetten, het beveiligen van smartphones, de werking van het web, wat metadata precies inhoudt, het gebruik van Facebook en het verkleinen van de digitale schaduw.

"De meeste mensen zijn niet elke dag bezig met online veiligheid en privacy. Net als met onze gezondheid is het belangrijk, maar wordt het als vanzelfsprekend beschouwd. Als we echter geen voorzorgsmaatregelen nemen lopen we een grotere kans om ziek te worden. Dat geldt ook op internet", zegt Mozilla's Denelle Dixon-Thayer. Met lancering van The Glass Room wil Mozilla mensen leren hoe ze online gezond kunnen blijven.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.