image

Hoofd Duitse BND vreest cyberaanvallen tijdens verkiezingen

dinsdag 29 november 2016, 12:15 door Redactie, 4 reacties

Het hoofd van de Duitse inlichtingendienst BND vreest voor Russische cyberaanvallen tijdens de verkiezingen volgend jaar in Duitsland. Het kan dan gaan om desinformatie, lekken van vertrouwelijke informatie en het hacken van systemen en accounts, zo waarschuwt BND-directeur Bruno Kahl.

"We hebben bewijs dat er cyberaanvallen plaatsvinden die alleen als doel het veroorzaken van politieke onzekerheid hebben. De aanvallers zijn geïnteresseerd in het ondermijnen van het democratisch proces, ongeacht wie daar baat bij heeft", aldus Kahl tijdens een interview met de Süddeutsche Zeitung. Kahl ziet de Amerikaanse presidentsverkiezingen als voorbeeld. Volgens de inlichtingendirecteur zijn er aanwijzingen dat Rusland mogelijk invloed op deze verkiezingen heeft uitgeoefend. Kahl is bang dat soortgelijke activiteiten ook in aanloop naar de Duitse verkiezingen zullen plaatsvinden, zoals het verspreiden van nepnieuws en misleidende informatie.

Reacties (4)
29-11-2016, 13:25 door johanw
Is dat de nieuwste truc? Rusland nu al op voorhand overal de schuld van geven als er iets staat te gebeuren wat de huidige machthebbers niet aanstaat? Merkel heeft de aanstaande verkiezingsnederlaag helemaal aan zichzelf te wijten en de door haar gevreestde opkomst van AfD ook, daar heeft Rusland haar niet bij hoeven te helpen.

Of weet hij soms meer? Iets over vuile was waarvan hij bang is dat het wel eens naar buiten zou kunnen komen?
29-11-2016, 13:52 door Anoniem
Rusland krijgt overal de schuld van.
Terwijl mensen als Snowden laten zien dat het vooral je vrienden zijn die je niet kunt vertrouwen.

Zoals laatst dat het japanse miltaire netwerk gehacked is... duidelijk is dat de amerikanen daar achter zitten maar ook daar probeert men de schuld in de schoenen van de russen te schuiven...

Anders moeten de heren politici duidelijk maken aan hun 'klanten', het gepeupel, dat hun vriend erger is dan hun vijand.
29-11-2016, 14:51 door Anoniem
Je kunt ook false-flags verwachten die ze op de Russen afschuiven. Met het Oekraine referendum heeft de AIVD de site stemvoor.nl laten hacken voor onduidelijke redenen. Toen dit uitlekte op internet in de Telegraaf en Volkskrant hebben ze er de "Rusland" spin aan gegeven. Het artikel hierover in de Volkskrant online is met terugwerkende kracht verwijderd. Kun je zelf controleren. Denk maar niet dat onze media niet volledig onder toezicht staat. Hoe ik dit weet? Binnenkort in boekformaat.
30-11-2016, 11:50 door Anoniem
Door Anoniem:

... duidelijk is dat de amerikanen daar achter zitten maar ook daar probeert men de schuld in de schoenen van de russen te schuiven...


Hoe durf je het überhaupt om zo'n zin neer te zetten? Het getuigd niet van veel wijsheid. Je doet exact hetzelfde als het artikel - iemand de schuld in de schoenen schuiven.

Ja het is fout als iemand Rusland de schuld in de schoenen schuift, nee dan moet je geen commentaar geven dat het de Amerikanen waren. Je hebt geen flauw benul en komt de waarheid ook nooit te weten.

Laat je commentaar achterwege, alsjeblieft.

#TinFoilCommunity

Groetjes
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.