image

Britse politie meldt stijging afpersingszaken via webcam

woensdag 30 november 2016, 09:53 door Redactie, 1 reacties

In Groot-Brittannië worden steeds meer mensen via de webcam afgeperst, zo laat de Britse politie weten. Volgens het National Crime Agency (NCA) is er sprake van een "gigantische toename". Het gaat voornamelijk om mannen die via de webcam worden verleid tot het uitvoeren van seksuele handelingen.

De afpersers nemen deze beelden op en dreigen ze openbaar te maken tenzij het slachtoffer betaalt. Het NCA ontving dit jaar al 864 meldingen, tegenover 385 in heel 2015. De Britse politie denkt echter dat dit maar een topje van de ijsberg is en veel slachtoffers uit schaamte geen aangifte doen. Het grootste deel van de slachtoffers zijn mannen tussen de 21 en 30 jaar. Om slachtoffers te helpen is de Britse politie een nieuwe campagne gestart waarin wordt geadviseerd om niet verder met de afpersers te communiceren, al het bewijs te bewaren, het losgeld niet te betalen en aangifte te doen.

Reacties (1)
30-11-2016, 13:20 door Anoniem
Voor de Netflixers (of downloaders) is de serie Black Mirror aan te raden. Aflevering "Shut up and dance" gaat over dit thema en is erg goed gedaan.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.