image

Cel voor ontslagen netwerkbeheerder die provider saboteerde

donderdag 1 december 2016, 10:03 door Redactie, 0 reacties

Een 32-jarige Amerikaan is in de Verenigde Staten veroordeeld tot een gevangenisstraf van 2 jaar wegens het saboteren van zijn voormalige werkgever, een internetprovider. De man werd in juni 2010 bij internetprovider Pa Online ontslagen. Een aantal dagen later hackte de ex-beheerder het bedrijfsnetwerk en verwijderde allerlei bestanden en mappen. Dit zorgde er uiteindelijk voor dat het netwerk crashte.

Vanwege de aanval kon Pa Online ongeveer een week lang geen diensten aan 5.000 thuisgebruikers en meer dan 500 zakelijke klanten aanbieden. De ex-beheerder installeerde ook allerlei backdoors zodat hij toegang tot het netwerk bleef houden. Voormalige werknemers van Pa Online en door de provider ingeschakelde consultants lieten de rechter weten dat ze dagen bezig waren om de dienstverlening te herstellen.

De sabotage zou voor duizenden dollars schade hebben gezorgd, maar een specifiek bedrag wordt niet genoemd. De Amerikaan moet naast het uitzitten van zijn gevangenisstraf ook een schadevergoeding van 26.000 dollar betalen, zo meldt de Amerikaanse televisiezender Fox43.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.