image

Test met internetstemmen vanuit buitenland uitgesteld

donderdag 1 december 2016, 15:24 door Redactie, 2 reacties

Een test met internetstemmen voor kiezers in het buitenland die voor deze maand stond gepland wordt uitgesteld, zo heeft minister Plasterk van Binnenlandse Zaken aan de Tweede Kamer laten weten. Tijdens de test wordt er een verkiezing gesimuleerd en kunnen deelnemers een teststem uitbrengen.

Gelijktijdig zullen er verschillende beveiligingstesten plaatsvinden. Via de test moet de betrouwbaarheid van internetstemmen worden onderzocht. "Het is daarom van belang dat tijdens de gesimuleerde verkiezing ook op een zo realistisch mogelijke wijze de beveiliging wordt getest en geprobeerd wordt de gesimuleerde verkiezing te hacken", aldus Plasterk.

De test zou op 7 december moeten beginnen, maar de voorbereiding vereist meer tijd dan voorzien en is nog niet afgerond. Daarom is vandaag aan alle personen die zich hebben aangemeld om een teststem uit te brengen een e-mail gestuurd waarin staat dat de start van de gesimuleerde verkiezing is uitgesteld. "Ik hoop dat in de komende weken de nodige vorderingen kunnen worden gemaakt, zodat de gesimuleerde verkiezing dan alsnog van start kan gaan", besluit de minister in zijn brief (pdf).

Reacties (2)
01-12-2016, 16:09 door Anoniem
Sterk spul dat phishingmansfriend

Daarom is vandaag aan alle personen die zich hebben aangemeld om een teststem uit te brengen een e-mail gestuurd waarin staat dat de start van de gesimuleerde verkiezing is uitgesteld. "Ik hoop dat in de komende weken de nodige vorderingen kunnen worden gemaakt, zodat de gesimuleerde verkiezing dan alsnog van start kan gaan"

Ziedaar een schitterend voorbeeld van een eerste aanvalsvector.
Een emailtje.
Linkje erin.

Klassieker vernieuwd:
"Ifff aaai was a phisher and you were a voter,...
would you still trust me and maai emails...
riedelriedelderiedel"
02-12-2016, 13:46 door Anoniem
Wat is de URL? Eén DDoS is genoeg om de test te doen laten falen.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.