image

Israëlische overheid wil verplichte biometrische id-kaart

vrijdag 2 december 2016, 13:51 door Redactie, 4 reacties

De Israelische overheid wil een verplichte biometrische identiteitskaart voor de bevolking gaan invoeren, waarbij persoonlijke gegevens in een digitale database worden opgeslagen, zo blijkt uit een plan van de Israëlische minister van Binnenlandse Zaken Aryeh Deri.

"De biometrische database is cruciaal om identiteitsdiefstal van Israëlische burgers te voorkomen en wordt via de beste beveiliging beschermd", aldus Deri. De biometrische identiteitskaart moet persoonlijke informatie, vingerafdruk, foto en gezichtsprofiel bevatten. De gegevens zullen op de chip op de kaart worden opgeslagen, die ook andere belangrijke gegevens bevat, zoals naam, geslacht en geboortedatum. Al deze informatie zal ook in een beveiligde database worden bewaard.

Naast identiteitsdiefstal moet de database volgens voorstanders ook terrorisme voorkomen. De komende twee weken kan de Israëlische bevolking op het nieuwe identificatiesysteem reageren, waarna het voorstel naar een ministeriële commissie gaat. Als die het voorstel goedkeurt zal het Israëlisch parlement zich erover buigen, zo meldt de Times of Israel. Tegenstanders van de biometrische id-kaart hebben al aangegeven naar de rechter te zullen stappen en verwachten dat die zich tegen het plan zal uitspreken, aldus de Israëlische krant Hamodia.

Reacties (4)
02-12-2016, 16:23 door Anoniem
... ster 3.0

Dat kan beter, moet iemand ergens hebben gedacht.
Historie? Welke historie?
Geschiedenis en feiten gebruik je natuurlijk alleen als het je uitkomt.
Door er niet van te leren maar door het te combineren, te herhalen en te verbeteren.

Wat een permanente voortzetting van humanistische tragiek die iStaat.

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/a/a9/Tatuerat_f%C3%A5ngnummer.jpg/180px-Tatuerat_f%C3%A5ngnummer.jpg
https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Yellowstar.jpg

https://en.wikipedia.org/wiki/Identification_in_Nazi_camps
https://nl.wikipedia.org/wiki/Jodenster

We konden er zelf ooit ook wat van met ons extra onvervalsbare persoonsbewijs.
Want de onvervalsbaarheid heeft ook een keerzijde.
Een kwaad regime is ervan verzekerd dat burgers niet kunnen ontsnappen.
Trek zelf maar de parallel met de realiteit van tegenwoordig en het nieuwsonderwerp.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Persoonsbewijs
03-12-2016, 07:03 door Anoniem
ALS de overheid te vertrouwen zou zijn en daarmee die database echt beveiligd zou zijn en alleen maar gebruikt zou worden waar die voor bedoeld is, DAN zou het een goed idee geweest zijn.
03-12-2016, 18:12 door Anoniem
Door Anoniem: ALS de overheid te vertrouwen zou zijn en daarmee die database echt beveiligd zou zijn en alleen maar gebruikt zou worden waar die voor bedoeld is, DAN zou het een goed idee geweest zijn.
ALS we allemaal naar gods evenbeeld, de ideale versie, waren geschapen, DAN was zelfs dit goede-tumor-idee niet nodig geweest.

Maarja,
AlsDan is op haar bester slechts een virtuele KanErWatVan.
05-12-2016, 14:39 door Anoniem
Wat is het nut biometrische data op een kaart te schrijven als je diezelfde data al bij je draagt...?
Lijkt mij op saldo wegschrijven op een OV-chipkaart, i.p.v. die data elders opslaan en verifieren, zoals bij een PIN betaling.
m
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.