image

Ransomware-ontwikkelaar gearresteerd in Rusland

maandag 5 december 2016, 10:00 door Redactie, 3 reacties

De Russische autoriteiten hebben een 40-jarige man gearresteerd wegens het ontwikkelen van ransomware. De man zou onderdeel van een groep criminelen zijn die browser-ransomware ontwikkelden. Deze ransomware maakt gebruik van allerlei scripts om de normale werking van de browser te blokkeren.

Tevens verscheen er een melding op het scherm dat de computer door de Russische politie was vergrendeld omdat de gebruiker pornografisch materiaal had bekeken. Om weer toegang te krijgen moest er een boete worden betaald. De Russische man bleek zich in Thailand op te houden. Nadat hij terugkeerde naar Rusland kon hij op een vliegveld van Moskou worden aangehouden. De man zou inmiddels hebben bekend en zijn computerapparatuur vrijwillig hebben afgestaan, aldus het Russische ministerie van Binnenlandse Zaken.

Reacties (3)
05-12-2016, 11:42 door Anoniem
Goeie ontwikkelingen. Ik was in de veronderstelling dat tot voor kort Russische cybercriminelen vogelvrij waren in eigen land.
05-12-2016, 15:47 door Anoniem
Door Anoniem: Goeie ontwikkelingen. Ik was in de veronderstelling dat tot voor kort Russische cybercriminelen vogelvrij waren in eigen land.
Dat zijn ze voor zover ik weet ook, mits de ransomware geen Russische gebruikers raakt. Dat lijkt in dit geval wel gebeurd te zijn.
06-12-2016, 13:45 door Anoniem
Door Anoniem: Goeie ontwikkelingen. Ik was in de veronderstelling dat tot voor kort Russische cybercriminelen vogelvrij waren in eigen land.

Heeft denk ik te maken met:

Tevens verscheen er een melding op het scherm dat de computer door de Russische politie was vergrendeld
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.