image

Google lanceert nieuwe persoonlijke veiligheids-app

maandag 5 december 2016, 15:34 door Redactie, 4 reacties

Google heeft een nieuwe persoonlijke veiligheids-app gelanceerd waarmee gebruikers vrienden, familie en kennissen kunnen laten weten waar ze zich bevinden voor het geval er iets zou gebeuren. Via de app kunnen gebruikers "vertrouwde contacten" aangeven met wie hun locatie wordt gedeeld.

Ook kunnen deze contacten de activiteitsstatus van de gebruiker zien, bijvoorbeeld of de gebruiker onlangs ergens nog naar toe is geweest of op het moment online is. "Als je in een situatie zit waarin je je onveilig voelt, kun je je locatie met je vertrouwde contacten delen. En als je vertrouwde contacten echt bezorgd zijn, kunnen ze je locatie opvragen", zegt Google-engineer Minh Nguyen. Als er niets aan de hand is kan de gebruiker dit verzoek weigeren. Als er echter niet binnen een bepaalde tijd wordt gereageerd wordt de locatie van de gebruiker automatisch gedeeld. Gebruikers kunnen wel weer stoppen met het delen van hun locatie. Trusted Contacts, zoals de app heet, is via Google Play te downloaden.

Reacties (4)
05-12-2016, 18:01 door Anoniem
Niet alleen vrienden, familie en kennissen weten dan altijd waar je bent, vooral Google zelf kan daar handig ge... eh... MISbruik van maken!

Raar toch, ik vertrouw Google wat dat betreft totaal niet! Hoe zou dat toch komen?
05-12-2016, 21:26 door [Account Verwijderd]
Ik kwam niet bij van het lachen.. Zo ongeveer weet iedereen waar je bent, wat je doet, etc. maar je familie weet dat niet en daarvoor is nu een app ontwikkelt. Genoeg voor nu want ik voel alweer een lachbui opkomen.
06-12-2016, 08:01 door Anoniem
Door Anoniem: Niet alleen vrienden, familie en kennissen weten dan altijd waar je bent, vooral Google zelf kan daar handig ge... eh... MISbruik van maken!

Raar toch, ik vertrouw Google wat dat betreft totaal niet! Hoe zou dat toch komen?

Euh, dat was Google al lang, ze geven nu alleen ook inzicht aan derden. Het concept is niet slecht. En het is interessant om de denkoefening te maken, wat haalt Google hier extra uit, naast de info die ze al heeft?

- Vertrouwensrelaties, circle of trust, altijd leuk om te weten welke de grote beïnvloeders zijn
- Scoring van gebieden - in welke straat/gebied wordt er het meeste op de paniekknop gedrukt?
- Scoring van festival/event - wanneer zijn ouders het meest ongerust?
- ...
06-12-2016, 15:01 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.