image

Kabinet: Draadloze communicatie basisbehoefte Nederlander

woensdag 7 december 2016, 09:43 door Redactie, 31 reacties

Mobiel internetten, contactloos betalen, de aansturing van zelfrijdende auto’s of tv-kijken op een tablet, draadloze communicatie is niet meer uit de samenleving weg te denken en kan daarom als een basisbehoefte worden getypeerd, zo vindt het Kabinet. Dat staat in de nota frequentiebeleid 2016 die minister Kamp van Economische Zaken vandaag naar de Tweede Kamer heeft gestuurd (pdf).

"Draadloze communicatie heeft zich in het afgelopen decennium ontwikkeld van een optie op je computer of telefoon tot een basisbehoefte. Zonder deze technologie stagneert onze economie. De behoefte van consumenten en bedrijven aan diensten via draadloze communicatie, neemt de komende jaren alleen maar toe", zegt minister Kamp. "Daarom gaat het kabinet zorgen voor een efficiënter gebruik van de beschikbare frequenties voor draadloze communicatie zodat ook in de toekomst aan deze basisbehoefte kan worden voldaan."

Steeds meer bedrijfsprocessen maken gebruik van draadloze communicatie. Geautomatiseerde containeroverslag in een zeehaven, afhandeling van bagage op een vliegveld of parkeerbeheer werken niet zonder een beschikbare en betrouwbare draadloze communicatieoplossing. De vraag naar en het aanbod van deze toepassingen sluiten nog niet altijd op elkaar aan. Om dit te verbeteren, kan het ministerie van Economische Zaken bijvoorbeeld besluiten om extra frequentieruimte beschikbaar te stellen of het delen van frequentieruimte voor deze bedrijfsspecifieke toepassingen mogelijk te maken.

Het ministerie van Economische Zaken zal in het voorjaar van 2017 de doelstellingen, voorwaarden en momenten van uitgifte voor nieuwe vergunningen op het gebied van mobiele communicatie presenteren. Zo kunnen aanbieders van mobiele communicatie hun investeringsplannen, voor bijvoorbeeld mobiel internet via 5G, tijdig afstemmen met de overheid en afnemers.

Reacties (31)
07-12-2016, 10:09 door Ron625
En dit wordt verteld door een minister die staatsgeheimen op een gmail account zet?
Deze man kan ik niet meer serieus nemen...........
07-12-2016, 10:29 door Anoniem
Dus dan gaat het belasting tarief op (o.a.) telefoons en access points naar 6%?
07-12-2016, 10:32 door Anoniem
Het is niet mijn basisbehoefte en toch ben ik Nederlander.
07-12-2016, 11:18 door Anoniem
Is wel lachwekkend wat die allemaal zegt, hij praat alleen maar voor geld, dus dat zal er wel achter zitten.
07-12-2016, 12:24 door Anoniem
Iedere Nederlander digitaal, basisbehoefte van zowel overheid als commercie.
Dat zal het eerder zijn.

Draai je de uitspraak om dan kom je vast dichter bij de werkelijkheid uit.
07-12-2016, 12:33 door Anoniem
Door Anoniem: Het is niet mijn basisbehoefte en toch ben ik Nederlander.

Helemaal mee eens! Het is zeker makkelijk en handig maar een basisbehoefte? Een goed milieu, gezondheid, goed eten, geluk, vrede... enz. DAT zijn basis behoeften!
07-12-2016, 12:33 door Anoniem
Hij mag mijn baan als systeembeheerder wel nemen.
Stop ik wel en neem zijn wachtgeld over.
07-12-2016, 12:42 door Anoniem
Basisbehoefte!?
Eten, water, dak boven je hoofd, sanitaire gelegenheid, dat zijn de basisbehoeftes waar 1 op de ~20 burgers in Onze samenleving geen toegang toe heeft zonder de benodigde toeslagen en/of voedselbanken, waarbij je voor sommige toeslagen je hele hebbe-en-houde op de juiste administratieve formulieren drievoudig op tijd moet inleveren om daarna maar af te wachten of je dr dit keer weer voor in aanmerking komt.

Zijne Excelentie moet z'n economische ge-elitérde hoofd uit z'n reet trekken en de waarheid spuien waarom Hij vindt dat wifi en 5G zo belangrijk is en dat is alleen (maar) voor economische redenen.
Gronings gas is zeker ook een basisbehoefte, o neehhh, dr zijn al zoveel buitenlandse contracten gesloten waar de staat nu niet meer onderuit kan en ách (zou Rutte hem mee steunen) die paar huizen ...

Alles(tront) wat d'r uit deze koppige Excelentie (en de rest van de vvd) gepoept wordt heeft een (HiddenAgenda *kuch*) economische reden waarbij burgers in onze samenleving zogenaamd van profiteren, want een goeie economie is een wel-varende welvaart blaablaa....., helaas merkt/profiteert de onderste laag van onze samenleving daar niet zoveel van.

(vpro tegenlicht)80 miljoen, oh foutje, 80 miljard € per maand wordt er door de ecb de EUropese economie ingespoten om deze lekke economie in stand te houden; 80 miljard wordt er virtueel bijgedrukt en stroomt via de gatenkaas direct de elitaire vastgoedportomonees binnen, die 1% rijke, da's waar dat rechtstreeks terecht komt en waar dat blijft rond-circuleren, als een zwart (stinkend) gat, geen ontsnappen aan.

En maar blijven vertrouwen in deze economische bubbel dat als een kankergezwel door moet blijven groeien om te kunnen blijven voortbestaan. Ooooooh, geef mij (of wie dan ook) dan toch die speld.

Dan maar als slot aan te geven dat ik géén pvv-stemmer ben, ik gaat voor de uitspraken van Marianne Timmer(pvdd) of de piratenpartij die in meerdere europese landen dezelfde visie uit en weet dat er iets moet veranderen aan ons economisch gestel. Kzegnie, doe hetzelfde, maar als je trapt in die niet-waar-kunnende-maken populistitsche uitspraken van een nep/ wannabeblond, dan kijk je niet verder dan je neus lang is en gooi je NL terug in de geschiedenis waar we toch wel wat van moeten hebben geleerd van een toenmalig populistisch mannetje met dezelfde uitspraken. Brrrr, ben dr bang voor dat de geschiedenis zich gaat herhalen omdat de belangrijke les is vergeten na slechts 2 generaties.
07-12-2016, 12:48 door Anoniem
Door Anoniem: Dus dan gaat het belasting tarief op (o.a.) telefoons en access points naar 6%?
Jij bent echt scherp zeg! Laat Kamp het maar niet horen...
07-12-2016, 13:11 door Anoniem
En de telecombedrijven mogen zeker gigantische bedragen neertellen voor 5G-licenties? Laat de overheid zelf de kosten dragen van de 5G-aanleg als internet zo belangrijk voor de toekomst gevonden wordt.

Ueberhaupt belachelijk dat KPN en de zijnen als facilitators nauwelijks wat verdienen aan internet. De echte winsten van het internet gaan naar de Googles en Facebooken van deze wereld.
07-12-2016, 13:28 door Anoniem
Is dit een of andere misplaatste verziekingsstunt?

Iets wat storingsgevoelig, fraudegevoellig, misbruiktgevoellig en energieafhankelijk is, gaat een eerste levensbehoefte worden?! Zo gaat de maatschappij zich er ook op inrichten en hebben we een vet probleem als het eens niet meer werkt. Denk dat je zoiets juist wil vermijden, niet?!
07-12-2016, 14:05 door Anoniem
Dat word nog schrikken als blijkt dat dit hele Wifi-gebeuren uiterst ongezond is.
07-12-2016, 14:41 door Anoniem
Een basisbehoefte voor de regering zodat ze je van a tot z kunnen volgen realtime en zien waar je uithangt en samen met de metadata die je genereert hebben ze een ultiem spy-netwerk.
07-12-2016, 16:15 door Anoniem
De eerste levensbehoefte is het aankunnen vragen van een nieuw BSN.
07-12-2016, 16:17 door ph-cofi
Dit had een reclamecampagne van KPN kunnen zijn. Hoe zou een Syrische vluchteling deze visie van Kamp inschatten?
07-12-2016, 16:36 door Anoniem
basisbehoefte brood, bed & bad maar wifi ,, ? :(
07-12-2016, 16:52 door Anoniem
Contactloos betalen? Nee hoor, dat is de opmaat tot cashloos.
07-12-2016, 16:53 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Dat word nog schrikken als blijkt dat dit hele Wifi-gebeuren uiterst ongezond is.

3G, 4G, 5G:

http://i.imgur.com/N7atc78.jpg

(het is al een oude spotprent, maar nog steeds lekker scherp)

Frappant genoeg is buiten de landsgrenzen genoeg te doen over de gezondheidsrisico's bij extensief gebruik van GSM gerelateerde apparaten. Uiteraard wordt dat in Nederland stelselmatig genivelleerd tot bakerpraat.
07-12-2016, 18:07 door karma4
Door Anoniem: De eerste levensbehoefte is het aankunnen vragen van een nieuw BSN.
Kletskoek als het ding niet meer is als een naw gegeven. Het enige doel is het makkelijk kunnen koppelen van data. Niets meer.

Dat er simpele zielen zijn die het zien als het bewijs van identiteit als je dat nummer noemt is te gek om los te lopen.
Er hoort een degelijke controle te zijn of her bsn en de persoon die zoiets beweert bij elkaar horen.
Wordt vals geld door iedereen overal geaccepteerd als echt geld omdat iemand het voor echt uitgeeft? Dacht het niet zoiets is zelfs strafbaar.
07-12-2016, 20:04 door Anoniem
Door karma4:
Door Anoniem: De eerste levensbehoefte is het aankunnen vragen van een nieuw BSN.
Kletskoek als het ding niet meer is als een naw gegeven. Het enige doel is het makkelijk kunnen koppelen van data. Niets meer.

Dat er simpele zielen zijn die het zien als het bewijs van identiteit als je dat nummer noemt is te gek om los te lopen.
Er hoort een degelijke controle te zijn of her bsn en de persoon die zoiets beweert bij elkaar horen.
Wordt vals geld door iedereen overal geaccepteerd als echt geld omdat iemand het voor echt uitgeeft? Dacht het niet zoiets is zelfs strafbaar.

Te gek om los te lopen of niet. Zolang je subsidies kan aanvragen en contracten kan afsluiten met iemand anders zijn BSN en eventueel een met paint bewerkte kopie id kaart, zal er toch IETS moeten zijn wat je kan doen om de ellende te stoppen.

Een dynamisch BSN is zon gek idee nog niet
07-12-2016, 20:13 door Anoniem
Door ph-cofi: Dit had een reclamecampagne van KPN kunnen zijn. Hoe zou een Syrische vluchteling deze visie van Kamp inschatten?

Die zou het er wel mee eens zijn. Een vluchteling uit Syrie komt niet uit de middeleeuwen maar uit een land waar ook al Internet bestond, dus die vindt het belangrijk om nieuws te kunnen vinden over zijn land, in zijn taal; om met achtergebeleven familie te kunnen skypen, om mailtjes te kunnen sturen of te chatten of te VoIPen met anderen die zich niet bij hem bevinden. Kortom, om de dingen te doen met Internet die wij ook allemaal zouden willen doen in zijn plaats.

Straatnieuwsverkopers lopen ook met een mobieltje. Ik vind dat wel eens ongemakkelijk, maar anderzijds, het lijkt me ook suf om het ze te misgunnen want als je op straat leeft is communicatie ook heel belangrijk. En de meeste kinderen lopen ook met een mobieltje terwijl hun verdiencapaciteit nog een stuk minder is.

Je kan het principieel onzin vinden maar de facto is het wel waar.
07-12-2016, 20:14 door Anoniem
Door Anoniem: Is dit een of andere misplaatste verziekingsstunt?

Iets wat storingsgevoelig, fraudegevoellig, misbruiktgevoellig en energieafhankelijk is, gaat een eerste levensbehoefte worden?! Zo gaat de maatschappij zich er ook op inrichten en hebben we een vet probleem als het eens niet meer werkt. Denk dat je zoiets juist wil vermijden, niet?!

Dat geldt toch ook allemaal voor electriciteit? En voor auto's? Zou je dat ook niet meer willen dan?
07-12-2016, 21:59 door karma4
Door Anoniem:

Te gek om los te lopen of niet. Zolang je subsidies kan aanvragen en contracten kan afsluiten met iemand anders zijn BSN en eventueel een met paint bewerkte kopie id kaart, zal er toch IETS moeten zijn wat je kan doen om de ellende te stoppen.

Een dynamisch BSN is zon gek idee nog niet
Dan zou het veel beter zijn om die ellende te stoppen door de schade bij de veroorzakers te leggen. Te beginnen met daar waar ze met een paint bewerkte kopie id kaart accepteren voor een contract. Die hebben verzaakt in de vereiste controle.
07-12-2016, 22:13 door Anoniem
draadloos is veel makkelijker massaal te monitoren als ze een manier vinden om de encryptie te omzeilen.
Ik weet nu al wat de overheid wil, en dat is als het europeesch ingevoerd gaat worden dat iedereen een digitale indentietijd wordt opgedrongen, en dat iedereen verplicht deze moet gebruiken. Deze digitale indentietijd zeg maar online paspoort moet je dadelijk koppellen aan je mac adres en dat weer aan een abbonement. Vertrouwde uw overheid maar niet dat dit de burger ten goede gaat komen. Uitreindelijk doel is de massa beter te kunnen lokaliseren en data te slepen. Enchelon versie 2 voor die weten wat dat betekend. Lekker simpel en juridisch veilig omdat de signalen toch gratis in de ether zweven. Met zo'n hoge bevolkingsdichtheid als in ons NL is een sleepnet voor mac adressen bijv. ook nog economisch te realiseren.Eindresultaat iedereen krijgt een proefieletje. Jullie zijn it-er doe je voordeel ermee om dit tegen te houden
07-12-2016, 22:53 door Briolet
Door Anoniem: …Iets wat storingsgevoelig, fraudegevoellig, misbruiktgevoellig en energieafhankelijk is, gaat een eerste levensbehoefte worden?!

Even lezen: Er staat basisbehoefte, geen levensbehoefte. Basisbehoeften zijn b.v electra aansluiting, telefoon, drinkwater, (nu nog) een gasaansluiting, toegang tot openbaar vervoer. etc.

Het geeft een gemak, maar je gaat er niet dood aan als je het niet hebt.
08-12-2016, 00:01 door Anoniem
Draadloze communicatie [...] een optie op je [...] telefoon.
Deze man weet duidelijk waarover hij praat.
Help.
08-12-2016, 08:25 door Anoniem
Door Briolet:
Door Anoniem: …Iets wat storingsgevoelig, fraudegevoellig, misbruiktgevoellig en energieafhankelijk is, gaat een eerste levensbehoefte worden?!

Even lezen: Er staat basisbehoefte, geen levensbehoefte. Basisbehoeften zijn b.v electra aansluiting, telefoon, drinkwater, (nu nog) een gasaansluiting, toegang tot openbaar vervoer. etc.

Het geeft een gemak, maar je gaat er niet dood aan als je het niet hebt.
Sterker nog, ik denk dat je minder snel kanker krijgt als het het niet hebt.

5G lekker intensief onze brains aan de kook straks.
08-12-2016, 10:55 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Briolet:
Door Anoniem: …Iets wat storingsgevoelig, fraudegevoellig, misbruiktgevoellig en energieafhankelijk is, gaat een eerste levensbehoefte worden?!

Even lezen: Er staat basisbehoefte, geen levensbehoefte. Basisbehoeften zijn b.v electra aansluiting, telefoon, drinkwater, (nu nog) een gasaansluiting, toegang tot openbaar vervoer. etc.

Het geeft een gemak, maar je gaat er niet dood aan als je het niet hebt.
Sterker nog, ik denk dat je minder snel kanker krijgt als het het niet hebt.

5G lekker intensief onze brains aan de kook straks.

Serieus, dit soort reacties wordt gewoon geplaatst. Ja, vroeger ging niemand dood aan kanker, in de goede oude tijd.
09-12-2016, 06:57 door Anoniem
Door Anoniem:
Door Anoniem:
Door Briolet:
Door Anoniem: …Iets wat storingsgevoelig, fraudegevoellig, misbruiktgevoellig en energieafhankelijk is, gaat een eerste levensbehoefte worden?!

Even lezen: Er staat basisbehoefte, geen levensbehoefte. Basisbehoeften zijn b.v electra aansluiting, telefoon, drinkwater, (nu nog) een gasaansluiting, toegang tot openbaar vervoer. etc.

Het geeft een gemak, maar je gaat er niet dood aan als je het niet hebt.
Sterker nog, ik denk dat je minder snel kanker krijgt als het het niet hebt.

5G lekker intensief onze brains aan de kook straks.

Serieus, dit soort reacties wordt gewoon geplaatst. Ja, vroeger ging niemand dood aan kanker, in de goede oude tijd.

Toen was 5G in ieder geval niet de oorzaak.
Maar jij vind die extra risico's, opgedrongen door overheid en bedrijven, blijkbaar wel fijn.
28-12-2016, 09:09 door Anoniem
Eh... Ik communiceer al jaaaaaaaaaaaaaaaaaaren draadloos. Het heet 'spraak'. Komt geen draad aan te pas.

Mijn 'basisbehoefte' is hoe langer hoe meer 'minder digi-dwang'. IK heb helemaal geen behoefte aan 'digitale communicatie met de Roverheid'. Sterker nog: ik WIL helemaal geen digitale communicatie. Laat staan draadloos.

Wat een onzin komt er (alweer) uit dit heerschap...
28-12-2016, 10:13 door Anoniem
Binnenkort gratis verkrijgbaar bij de voedselbank
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.