image

Crypto-expert gaat OpenVPN op kwetsbaarheden controleren

donderdag 8 december 2016, 10:58 door Redactie, 0 reacties

De bekende cryptograaf Matthew Green gaat een audit van OpenVPN 2.4 uitvoeren om zo onbekende kwetsbaarheden in de software te vinden. Green, universitair docent aan het Johns Hopkins Information Security Institute, leidde eerder al een audit naar het populaire encryptieprogramma TrueCrypt.

Green werd benaderd door vpn-aanbieder Private Internet Access voor het uitvoeren van de audit. "De OpenVPN 2.4 audit is belangrijk voor de gehele gemeenschap, omdat OpenVPN op bijna elk platform beschikbaar is en voor allerlei applicaties wordt gebruikt, van consumentenproducten tot bedrijfssoftware", zegt Caleb Chen van Private Internet Access. Via OpenVPN kunnen gebruikers een vpn-verbinding opzetten. Op deze manier kan bijvoorbeeld de internetprovider niet bekijken welke websites er worden bezocht.

Volgens Chen is er niet voor gekozen om een crowdfundingcampagne te starten, maar de audit helemaal zelf te bekostigen. "Dit vanwege de integrale aard van OpenVPN voor zowel de privacygemeenschap als ons eigen bedrijf", merkt Chen op. Zodra de audit is afgerond zal het rapport openbaar worden gemaakt. Daarnaast zullen er regelmatig updates over de voortgang van de audit verschijnen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.