image

Chrome 56 gaat bepaalde http-sites als onveilig weergeven

vrijdag 9 december 2016, 09:27 door Redactie, 2 reacties

Google Chrome gaat gebruikers vanaf de volgende versie waarschuwen voor websites waarbij via het onbeveiligde http moet worden ingelogd of die via http creditcardgegevens verzamelen. Op dit moment geeft Chrome nog geen expliciete waarschuwing voor http-sites.

Google wil dit echter in de toekomst gaan veranderen en is van plan om alle http-sites als onveilig te bestempelen, aangezien het verkeer van en naar deze websites voor derden toegankelijk is. De eerste stap in dit proces is om websites die via http wachtwoorden en creditcardgegevens verzamelen vanaf Chrome 56 als onveilig weer te geven. Chrome-gebruikers krijgen in dit geval in de adresbalk de melding "Not Secure". De feature is nu aan de testversie van Chrome 56 toegevoegd. Google adviseert websites die niet het stempel onveilig willen krijgen om https te gaan gebruiken.

Image

Reacties (2)
09-12-2016, 14:30 door Anoniem
Tja, nu al gekloot om eigen lokale hardware te benaderen welke niet eens via HTTPS benaderd hoeft te worden...
Of 'professionele' websites for that matter... Kan niet eens meer mijn satelliet telefoon updaten zonder terug te moeten schakelen naar internet exploder... 2016.. het jaar dat je naar MSIE moet gaan om een website te kunnen benaderen ipv 'goed te kunnen zien'...
Met al dat 'we doen het voor de consument' geneuzel... als ik daar behoefte aan had ging ik wel naar about:config om het AAN te zetten... en beheerders kunnen dat ook via group policies.
Nu moet ik elke keer een Windows computer opstarten om beheer te doen... Vroegah moest ik een linux station opstarten om makkelijk beheer te kunnen doen...

Hier maak je van mij iig geen vriend.
09-12-2016, 15:01 door Anoniem
@14:30: je kunt het toch gewoon uit zetten? Security by default is nou eenmaal beter.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.