/dev/null - Overig

De onbegrensde aantrekkingskracht van Security.nl

11-12-2016, 01:26 door [Account Verwijderd], 15 reacties
Vannacht hebben we er weer een academische bijdrage bij. (00:53 en 00:54 uur)
4 x van hetzelfde laken een pak in het forum security professionals maar dan wel van een professional die - hoe later hoe intelligenter- met z'n eminente hoofd ondersteboven in de chemicaliën afvaltank heeft gehangen. 't is me een taalkunstenaar hoor:
'The Thanks button so again and I for I and for for and on I will have a good time'.

Misschien moet de redactie toch gaan overwegen af te gaan zien van anoniem reageren/topic's starten en het account verplicht gaan stellen?
Reacties (15)
11-12-2016, 01:51 door vanegmond
Vandaag, 01:26 door Aha,'t is me een taalkunstenaar hoor

Aha, deze trol heeft een naam genomen. Die ik niet ga herhalen.
Ja voor zulke bijdrages, moet je wel een hoog IQ hebben en natuurlijk
de opleiding om dit op een forum te zetten.

Negeren is vaak het beste, Maar graag ingrijpen van de Moderator, die
gelijk het IP adres of zoiets blokkeert.
Anonieme bijdrages zijn de goed niet te na gesproken, voor mij ook irritant.
Ik heb al eerder het verzoek gedaan, om die te weigeren.
Ook nu is er zo'n trol , die bv Topics van 1 jaar geleden gaat beantwoorden.
Daarbij zijn er door een Anoniem hele vervelende bijdrages neergezet, dus
gewoon maar weigeren. Genoeg getrolt met diegene die schijnbaar niets anders
weten te doen met hun leven. Maar er is hulp genoeg te krijgen en ga werken !
De goede Anoniemen die bedoel ik niet ! De trollen anoniemen die bedoel ik !
11-12-2016, 10:37 door Anoniem
Al of niet anoniem plaatsen van berichten maakt geen enkel verschil. Iemand die wil trollen meldt zich aan onder een willekeurige naam en plaatst wat ie wil plaatsen. Vooral midden in de nacht is dat erg populair, omdat er dan geen moderatie aanwezig is die direct kan ingrijpen.

Zelf ben ik moderator (/geweest) op een paar andere (technische) forums en daar komt (/kwam) dat ook af en toe voor. Evenals forumspammers, die moeten hun troep ook persé kwijt. Gewoon verwijderen is de enige oplossing, de lol is er dan snel vanaf.

Wat betreft IP blokkeren: dat wordt ook steeds lastiger omdat veel internet via mobiel gebeurt en dan heb je een dynamisch IP-adres. Blokkeer je de verkeerde personen. Op IPv6 (vaste aansluiting) heb ik zo ongeveer elke dag een ander IP-adres. Bovendien weten de echte trollen en spammers wel raad met IP-blokkering. Die gebruiken (anonieme) proxies.

Wat betreft anoniem reageren: ik vind het een verdienste van dit forum, dat veelal over privacy gaat, dat je hier anoniem kunt reageren. Vooral omdat het nogal eens voorkomt dat reageerders zwaar afgebrand worden door de 'heersende generatie'. Terwijl de reageerder het goed bedoelde. Ik hoor dus bij de anonieme reageerders die graag zien dat die mogelijkheid hier blijft.

Persoonlijk zie ik het probleem dus niet zo. Alleen jammer dat de gemodereerde antwoorden niet gewoon helemaal weggehaald kunnen worden. Want nu is er door de verwijderde antwoorden ('Verwijderd') een hele rits onderwerpen naar boven gehaald en is het overzicht daardoor een beetje verdwenen. Ook geen ramp hoor. Compliment voor de snelle moderatie: ik heb niet eens kunnen zien wat er zoal geschreven was (behalve de aanhaling bij het bericht van Aha)!
11-12-2016, 11:42 door Anoniem
Door Anoniem: Wat betreft anoniem reageren: ik vind het een verdienste van dit forum, dat veelal over privacy gaat, dat je hier anoniem kunt reageren. Vooral omdat het nogal eens voorkomt dat reageerders zwaar afgebrand worden door de 'heersende generatie'. Terwijl de reageerder het goed bedoelde. Ik hoor dus bij de anonieme reageerders die graag zien dat die mogelijkheid hier blijft.

Goed dat u daar eens op wijst. Enkele "namen" kunnen hier nog wel hun voordeel mee doen. De toon is soms tenenkrommend, heren met een naam.
Verder kan men zich afvragen of het steeds maar weer zeuren om het bannen van anoniemen ook niet een vorm van trollen is.
11-12-2016, 11:50 door Inderdaad
Ware het niet dat Aha, macUser, vanEgmond en Vixen het bloed onder de nagels van vele leden/niet-leden halen met hun onbenul vragen en verhalen die de fora elke dag weer domineren.

Niet wonderbaarlijk dat dat trolls aantrekt.
11-12-2016, 12:00 door Anoniem
Jongens, dat is gewoon een spammer. De tekst is niet door een mens gemaakt maar door een computer. Soms om te testen of posten mogelijk is, soms gaat het mis met het bijsluiten van een spamlink (populair maken van een link voor search engines). Dat gaat allemaal automatisch. Behandelen en blokkeren als spam.

@Aha

Je stelling dat anonieme accounts hier debet aan zijn is nonsens. Anonieme bijdragen worden gemodereerd, dus als je spam hier ziet is er iets niet goed gegaan met de moderatie. Via een account is spammen nog makkelijker want die worden direct doorgelaten.
11-12-2016, 14:16 door Anoniem
Het vervelendste dat er met trollen en forum spammers kan gebeuren is,
dat hun zogenaamde "bijdragen" geen enkele aandacht krijgen.

Dus een ieder die een dergelijk bericht ziet, beslist niet reageren, ook niet uit afkeer
of omwille dat men het er niet mee eens is. Laat je niet uitlokken!

Dat is alleen maar wat een trol wil namelijk "aandacht" en vaak de verkeerde aandacht.

Het zijn eigenlijk in wezen zeer zielige, eenzame en betreurenswaardige zielen.

Dus je straft de trol het hardst door hem geen aandacht te geven.

Voor forum- en content-spammers geldt maar een ding, een totale en eeuwige ban uitdelen.
Verbannen op naam en IP en hup over de muur ermee, aanmelden bij stop forum spam.

Ik wens de moderatie hier veel succes met het schoonhouden van het forum.
11-12-2016, 15:29 door Anoniem
@Vandaag, 14:16 door Anoniem

Zo'n bericht is geautomatiseerd gepost door een machine. Het is geen trol of mens.

Omdat er geen mens bij komt kijken is reageren sowieso nutteloos. De spammer heeft het originele bericht niet gezien en ziet reacties ook niet. Daarnaast wordt het probleem door reacties erger, niet minder.

Spam kan worden gemeld via het uitroepteken in dit forum.
11-12-2016, 17:03 door Anoniem
Vandaag, 01:26 door Aha :


01:26 door Aha:

Vannacht hebben we er weer een academische bijdrage bij. (00:53 en 00:54 uur)
4 x van hetzelfde laken een pak in het forum security professionals maar dan wel van een professional die - hoe later hoe intelligenter-
Wat je een ander verwijt gaat ook voor jezelf op als ik kijk naar het nog nachtelijker tijdstip waarop jij hier actief bent.

01:26 door Aha:

met z'n eminente hoofd ondersteboven in de chemicaliën afvaltank heeft gehangen. 't is me een taalkunstenaar hoor:
'The Thanks button so again and I for I and for for and on I will have a good time'.
Los van de huisregels waar jij kennelijk even ook een beetje te weinig notie van hebt genomen verbetert jouw nachtelijke bijdrage de sfeer hier niet, noch verhoogt het inhoudelijk de discussie door ook maar echt te proberen in constructieve zin iets bij te dragen boven extra relletje schoppen.

01:26 door Aha:

Misschien moet de redactie toch gaan overwegen af te gaan zien van anoniem reageren/topic's starten en het account verplicht gaan stellen?
Als de lezer hier (if any) de moeite neemt om de laatste 10 a 20 gestarte forumtopics van aha hier door te nemen, op inhoudelijke kwaliteit te beoordelen en deze te vergelijken met vele door anoniem gestarte topics die wel van goede kwaliteit zijn, wordt duidelijk dat ook dit voorstel zich weer karakteriseert van een vlugge wilde vooral aandacht trekkende uitspraak die vooral bedoeld lijkt te zijn om reuring te veroorzaken.

Met dien verstande dat reuring om de reuring veroorzaken ook wel anders genoemd wordt.
Denk maar aan foute stoute kabouters.



(· · · – – – · · ·) (· · · – – – · · ·) (· · · – – – · · ·) (· · · – – – · · ·) (· · · – – – · · ·) (· · · – – – · · ·) (· · · – – – · · ·)


Wat is er nou eigenlijk wèl aan de hand?

Voor wie wèl een beetje beter heeft opgelet, de laatste week was er een persoon bezig om oude topics te doen herleven met het plaatsen van een gekopieerde oudere reactie van een ander.
Dat gebeurde na discussie en sluiten van een topic steeds vaker, en na verwijderen van dit soort reacties had de ze persoon kennelijk het idee opgevat de moderator te overtroeven door dan in de nachtelijke uren een account aan te maken en dan verder te gaan om de moderatie te omzeilen.

Een tijdelijk machtsstrijdje dus tussen een boos persoon (?) en de moderatie van security.nl.
Redenen van deze uitingsvorm van stoorzenderen onbekend.

Wat duidelijk dus niet helpt is anoniemen te straffen voor dit gedrag van een enkeling omdat nou juist is aangetoond waar de zwakke plekken wel liggen.
Ik zal je niet allemaal netjes opsommen (om niet te inspireren) behalve 1 dan.
Die ene is dat juist bijdragen van account houders dus niet of onvoldoende worden gemodereerd. Dat is al lang bekend en daar zijn zeker ook wel klachten over, anonieme bijdragen worden vaak weggemodereerd terwijl accounthouders juist (bewezen) behoorlijk hun gang kunnen gaan op deze site met klieren, aandachttrekken, onderwerpen scheef trekken en trollen (iedereen kan denk ik per omgaande wel een lijst van 5 namen opnoemen die het als zeer storend op deze site ervaart).

Er zullen dus vast best aanvullende maatregelen te bedenken zijn maar wat nou juist bewezen is is dat deze zich dan vooral zullen richten op het gedrag van pseudo-niet-anoniemen met een gebruikersaccount.


Bijvoorbeeld


1) Forumbijdragen van ook accounthouders gaan modereren?

2) Alle bijdragen gaan modereren bij reacties op een forumposting waarvan de laatste reactie langer geleden is dan twee weken?

3) Alle bijdragen gaan controleren op tekst, komt een zinsnede van de tekst al voor op betreffende pagina of zelfs op deze website?

4) Een maximum per dag gaan instellen van het aantal reacties, er zijn er hier een 'paar met een daggemiddelde tussen de 5 a 10 per dag met uitschieters in het weekeinde'.

5) Nachtelijke bijdragen onmogelijk maken door ze buiten modereertijden niet te plaatsen en in de moderatiewachtrij te zetten?

6) Ip blacklisting? (Torbrowsergebruikers worden al zeer ruim geweerd hier)

7) Huisregels uitbreiden (wat moet erbij?)

8) Een blacklist opstellen van gebruikers die op deze site de vrijheid heel ruim nemen door al te aanwezig te zijn ten koste van anderen? Reactiemaximum helpt al.

9) Technisch blokkeren van het quoten van hele reacties langer dan ... regels (wordt effectief ook gebruikt om een topic onleesbaar te maken).
Let maar op, degenen die grote lappen tekst quoten hebben vrijwel altijd een bijdrage eronder van 1 hooguit twee regeltjes.

10) Bijdragen van 1 regel verbieden?

11) Blacklist van First posters opstellen?

12) Bij forumposts de regel instellen dat tenminste de eerste twee reacties zowel ontopic, inhoudelijk als positief van aard moeten zijn?
De eerste twee reageerders zijn namelijk meestal de herders voor de kudde die volgt.

13) Een moderatietax invoeren op accounthouders en ip adressen (excl. Tor), overschrijding limit is exit of blokkade voor langere tijd.

14) Het plus en min systeem weer invoeren .
(nadeel is dat het vervlakking, oppervlakkigheid, vriendjespolitiek bevordert en afwijkende kritische bijdragen vaak wegzet als ongewenst, kijk maar naar Tweakers waar veronderstelde politieke correctheid en positief reageren boven inhoud gaat.)

15) Stoppen met reactie mogelijkheid.

16) Site opheffen?

Of of Of of Of of ....

17) 'Maar' gewoon accepteren dat er af en toe mensen zijn die de boel onderuit willen halen en lopen te klieren en daar niet zo'n heisa van maken.
De heisa die geschopt wordt (waarvan dit gestarte topic een helder schreeuw voorbeeld is dat gemist kan worden) is vaak veel groter dan de aanleiding.


Hoe het ook reilt en zeilt...

Maak het niet te laat en een kop thee of koffie tijdens het posten is wellicht een beter idee dan een nachtelijke multi-% versnapering erbij.
Bewaar in dat geval het schrijfsel even tot de volgende dag en kijk of ze dan nog steeds de moeite waard is.
Een tip die natuurlijk voor iedereen goed is om mee te nemen.


TÔi tÔi
11-12-2016, 17:04 door Anoniem
Door Anoniem: @Vandaag, 14:16 door Anoniem

Zo'n bericht is geautomatiseerd gepost door een machine. Het is geen trol of mens.
Dat waag ik te betwijfelen. Machines zijn doorgaans niet in staat om de vereiste captcha voor anoniemen op te lossen.

Verder zou ik niet zo zwaar tillen aan zulke incidenten. Sommige geregistreerden meten dit veel te groot uit en grijpen elk incidentje aan om anonieme posters te verbieden. Zie je dan niet in dat je dit met verplicht registreren niet tegenhoudt?
11-12-2016, 20:20 door [Account Verwijderd] - Bijgewerkt: 11-12-2016, 20:36
Door Anoniem:
Door Anoniem: @Vandaag, 14:16 door Anoniem

Zo'n bericht is geautomatiseerd gepost door een machine. Het is geen trol of mens.
Dat waag ik te betwijfelen. Machines zijn doorgaans niet in staat om de vereiste captcha voor anoniemen op te lossen.

@Anoniem, 17:04 uur,
Dat denk ik ook. Maar het was - subjectief gesteld - met weinig twijfel wel van iemand die behoorlijk hyper was (vandaar dat ik ook schreef over een hoofd in een chemicaliën tank) Er zaten maar 30 à 40 seconden tussen de vier posts dus het was razendsnel: nieuw topic - copy/paste - captcha - etc.

Verder zou ik niet zo zwaar tillen aan zulke incidenten. Sommige geregistreerden meten dit veel te groot uit en grijpen elk incidentje aan om anonieme posters te verbieden. Zie je dan niet in dat je dit met verplicht registreren niet tegenhoudt?

Mijn reactie zie je toch iets te zwart/wit. Motivatie: waarmee sluit ik mijn post af?...
Precies, met een '?' (vraagteken)

Dat ik (voor andere geregistreerden kan ik niet spreken) zou zeuren - zoals ik hierboven lees in een reactie van 11:42 uur - om verplichtstelling van een account, wijs ik af, waarbij ik - nogmaals - verwijs naar mijn suggestie om over te gaan tot registratie.

Ook de reactie van 12:00 uur: 'nonsens', is zo...zwart/wit. Blijkbaar ontbreekt de perceptie van grijstinten. Anonieme accounts kunnen ook de oorzaak zijn van spam; ze zijn niet de oorzaak op zich.

In de reactie hierboven van 17:03 - een reactie van bijbelse proporties - valt slechts op dat deze pauselijke bul er zich van dient naar andere acties van mij hier op security.nl te verwijzen. (al het andere, on-topic, is bijzaak)
Evenwel, dank, ik voel mij vereerd!

Maar voor anderen (geregistreerden) die dit overkomt - hoeft dus niet - kan het als het gebeurt mentaal belastend uitpakken.

Ik leen maar even de in een van de reacties hierboven gebruikte term 'afbranden'.
Dat afbranden gebeurt overal op nagenoeg alle Fora regelmatig, waarbij eens per week, net als eens per kwartaal regelmatig genoemd kan worden. Ik heb me daar ook wel schuldig aan gemaakt.
Dat gaat heel gemakkelijk - pure introspectie - want hoewel je geregistreerd bent, het blijft een Nickname . Je bent een geregistreerde Anonymous.

Maar het omgedraaide komt dus ook voor en een derde mogelijkheid: niet inloggen en als geregistreerde gebruiker toch anoniem reageren kan ook.
Zo zijn er nog wel enkele variabelen te verzinnen voor de echte snoodaards vermoed ik.
(AUB GEEN SUGGESTIES GAAN POSTEN. DON'T FEED THE TROLL)

De hete brij waar het denk ik om draait is dat gericht met de vinger wijzen naar de reageerder met de naam: 'anoniem' dubbelop imaginair gebakken lucht is, terwijl iemand met een Nickname méér aanwijsbaar is en - heel subjectief - zich gelieerd voelt aan/bij een internetgemeenschap (Social Media of via Fora)

Dat was mijn startpunt van het Topic.
11-12-2016, 22:24 door Anoniem
Door Inderdaad: Ware het niet dat Aha, macUser, vanEgmond en Vixen het bloed onder de nagels van vele leden/niet-leden halen met hun onbenul vragen en verhalen die de fora elke dag weer domineren.

Niet wonderbaarlijk dat dat trolls aantrekt.

Wie de schoen past, die trekt hem aan.
11-12-2016, 23:12 door Anoniem
@Vandaag, 14:16 door Anoniem
Zo'n bericht is geautomatiseerd gepost door een machine. Het is geen trol of mens.
Dat waag ik te betwijfelen. Machines zijn doorgaans niet in staat om de vereiste captcha voor anoniemen op te lossen.

Dit is een type captcha die programmatisch relatief eenvoudig kan worden opgelost. Er zit ook een leger Aziaten klaar om moeilijke captcha's op afstand in opdracht op te lossen. Zo werkt forum spam.
Kijk maar eens naar deze zoekresultuaten: https://www.google.com/#q=resolve+captcha

Forummoderators weten dat een captcha zorgt voor minder spam, maar het voorkomt geen spam. Vooral als er bekende forumsoftware, captcha en http-paden wordt gebruikt is je forum een doelwit.
12-12-2016, 01:01 door vanegmond
Door Inderdaad: Ware het niet dat Aha, macUser, vanEgmond en Vixen het bloed onder de nagels van vele leden/niet-leden halen met hun onbenul vragen en verhalen die de fora elke dag weer domineren.

Niet wonderbaarlijk dat dat trolls aantrekt.

Ja en die Trol ben jij. Met je nietszeggende bijdrages en spelletjes ten koste van anderen.
Vaak vinden zulke Trollen zichzelf erg slim, maar zien niet in dat ze een probleem hebben.
Therapeuten genoeg om nog een leven op te bouwen.
Negeren is het beste. Dus dit van Aha draagt niet bij aan het stoppen van die spammers.
NEGEREN die nietszeggende bijdrages. En ik start ermee vanaf.......NU...........!
12-12-2016, 09:33 door [Account Verwijderd]
[Verwijderd]
12-12-2016, 09:49 door Anoniem
Door vanegmond:
Door Inderdaad: Ware het niet dat Aha, macUser, vanEgmond en Vixen het bloed onder de nagels van vele leden/niet-leden halen met hun onbenul vragen en verhalen die de fora elke dag weer domineren.

Niet wonderbaarlijk dat dat trolls aantrekt.

Ja en die Trol ben jij. Met je nietszeggende bijdrages en spelletjes ten koste van anderen.
Vaak vinden zulke Trollen zichzelf erg slim, maar zien niet in dat ze een probleem hebben.
Therapeuten genoeg om nog een leven op te bouwen.
Negeren is het beste. Dus dit van Aha draagt niet bij aan het stoppen van die spammers.
NEGEREN die nietszeggende bijdrages. En ik start ermee vanaf.......NU...........!

Hoezo ben ik een troll voor het delen van mijn legitieme mening?
Weer een typische vanEgmond reactie. Dat was ook mijn punt met mijn eerste reactie.
Een aantal gebruikers heeft het monopolie op kort-door-de-bocht reageren, zoals iedereen direct maar trol noemen als ze het niet eens zijn met een ander. Dit is precies de reden waarom ik vrijwel nooit op het forum zit hier.
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.