image

Aanvallers stelen gigabytes aan data bij advocatenkantoren VS

zondag 11 december 2016, 09:36 door Redactie, 0 reacties

Vorig jaar zijn verschillende Amerikaanse advocatenkantoren gehackt, waarbij aanvallers gigabytes aan data wisten te stelen, zo meldt zakenblad Forbes. Eind maart van dit jaar kwam de Wall Street Journal al met het nieuws dat verschillende prestigieuze advocatenkantoren waren gehackt.

In dezelfde maand kwam ook de FBI met een waarschuwing dat advocatenkantoren het doelwit waren. Forbes meldt nu dat bij één advocatenkantoor de aanvallers 94 dagen actief waren en in die periode zo'n 7 gigabyte aan data wisten te stelen. De aanvallers bleken de data elk uur te versturen en kwamen steeds terug om naar nieuwe informatie te zoeken. Forbes claimt dat het informatie heeft verkregen waaruit zou blijken dat de aanvallen zijn uitgevoerd door personen die banden met de Chinese overheid hebben.

Om wat voor informatie het gaat wordt niet duidelijk gemaakt. Wel stelt het zakenblad dat de aanvallen via spear phishingmails werden uitgevoerd. Advocaten zijn nog altijd het doelwit van dergelijke gerichte aanvallen. Vorige week kwam het Openbaar Ministerie van de Staat New York nog met een waarschuwing voor gerichte e-mails die van het OM afkomstig leken en waarin werd gelinkt naar een website die malware probeerde te installeren.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.