image

FBI: advocatenkantoren doelwit van cybercriminelen

donderdag 2 juni 2016, 11:26 door Redactie, 0 reacties

Internationale advocatenkantoren zijn het doelwit van cybercriminelen die toegang tot de netwerken proberen te verkrijgen om daar waardevolle gegevens te stelen. Daarvoor waarschuwt de FBI, zo blijkt uit een "Private Industry Notification" die de website Public Intelligence in handen kreeg.

De Amerikaanse opsporingsdienst wijst naar een recent bericht op een forum voor cybercriminelen. Daar werd gezocht naar een hacker die langere tijd toegang tot de netwerken van internationale advocatenkantoren kon krijgen. Zodra er toegang was verkregen moest er worden gezocht naar specifieke nog niet openbare bedrijfsinformatie. Bijvoorbeeld informatie over overnames. Deze informatie zou vervolgens voor het handelen met voorkennis worden gebruikt.

De FBI geeft vervolgens 18 beveiligingsadviezen, zoals het trainen van het personeel, uitschakelen van macro's, voorzichtig te zijn met het downloaden van software, het monitoren van inlogpogingen van werknemers buiten kantooruren, het installeren van patches, het isoleren van gevoelige informatie en het toepassen van twee-factor authenticatie.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.