image

Malware veroorzaakt problemen bij parkeergarages VS

maandag 12 december 2016, 10:59 door Redactie, 1 reacties

Malware heeft vorige week bij verschillende Amerikaanse parkeergarages voor problemen gezorgd waardoor klanten niet met hun betaalpas konden afrekenen. Zo'n 7500 mensen die in de garages in de Amerikaanse stad Reading parkeerden moesten daardoor uiteindelijk met contant geld betalen.

Volgens de garagebeheerder was het systeem niet gehackt door aanvallers die informatie zochten, zoals creditcardgegevens. Waarschijnlijk was een leverancier die toegang tot het systeem heeft de oorzaak van de infectie. "We weten nog steeds niet de herkomst van het virus. We hebben een firewall, maar we krijgen diensten van andere bedrijven en die hebben toegang tot ons systeem", zegt Rei Encarnacion, directeur van de Reading Parking Authority, tegenover de Reading Eagle.

Volgens de directeur werd er afgelopen dinsdag geprobeerd om op het boekhoudsysteem in te loggen, maar lukte dat niet. Dat lijkt op ransomware te duiden, waar onlangs ook de metro van San Francisco mee te maken kreeg. "We hebben meteen alles uitgeschakeld en de mensen gebeld die onze it doen en die vertelden dat het probleem door een virus was veroorzaakt." Dinsdagmiddag werd uiteindelijk de server van de parkeerautoriteit vervangen. Om bestuurders die moesten parkeren of al geparkeerd stonden niet in de problemen te brengen werd besloten de slagbomen van de in- en uitgang open te doen. Bestuurders moesten vervolgens contant betalen als ze bij de garages naar binnengingen.

Reacties (1)
12-12-2016, 15:57 door karma4
Verassend, het is geen privaat bedrijf maar een gemeentelijke dienst die zichzelf moet bedruipen uit de parkeeerinkomsten.
http://readingparking.com/history/
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.