image

Britse politie arresteert gebruikers Netspoof ddos-tool

maandag 12 december 2016, 12:42 door Redactie, 0 reacties

De Britse politie heeft vorige week meerdere gebruikers van de online ddos-tool Netspoof opgepakt. Netspoof liet gebruikers voor bedragen tussen de 5 en 450 euro websites aanvallen. Volgens de Britse politie betaalden sommige klanten van de online ddos-dienst zelfs 9.500 euro om honderden aanvallen uit laten voeren. De aanvallen waren gericht tegen overheidsinstellingen, hostingproviders, scholen en gamingbedrijven.

Het onderzoek van de Britse politie richtte zich op meer dan 60 personen, waarvan er 8 werden aangehouden. Tevens werden er 30 "cease and desist" brieven verstuurd en van 11 personen computerapparatuur in beslag genomen. Ook gaf de Britse politie twee waarschuwingen af. De operatie genaamd Vulcanalia, die onderdeel van een grotere Europol-operatie was, had twee doelen. Ten eerste om daders die opnieuw de fout in waren gegaan te arresteren en personen die voor het eerst de fout in gingen te waarschuwen. Als onderdeel van de preventiestrategie werden personen over de schade van ddos-aanvallen ingelicht en verstuurde de politie brieven waarin de personen werden gesommeerd te stoppen.

"Deze aanvallen vormen een grote economische kostenpost voor de economie. Het is geen misdrijf zonder slachtoffers", zegt Jo Goodall van het Britse National Crime Agency. "Het kost bijna niets om deze illegale software aan te schaffen, waardoor deze aanvallen nu door relatief onervaren personen en iedereen met wrokgevoelens zijn uit te voeren." Volgens Goodall gaat het om een wereldwijd probleem waarbij internationale samenwerking is vereist om de personen op te pakken die hun criminele gedrag herhalen en anderen voor nieuwe misdrijven te behoeden. De aangehouden personen zijn tussen de 18 en 30 jaar.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.