image

Microsoft verlengt Windows Server-support met 6 jaar

maandag 12 december 2016, 16:01 door Redactie, 4 reacties

Microsoft heeft een nieuw programma uitgerold waarbij organisaties tegen betaling langer beveiligingsupdates voor Windows Server en SQL Server zullen ontvangen. Het Premium Assurance-programma geldt voor SQL Server 2008, Windows Server 2008 en nieuwere versies van de platformen.

Na de mainstream support en extended support kunnen bedrijven via het programma de support met 6 jaar verlengen. Beveiligingsupdates en bulletins die als "ernstig" en "belangrijk" zijn beoordeeld zullen dan nog beschikbaar worden gemaakt. Windows Server en SQL Server worden op deze manier elk in totaal 16 jaar door Microsoft ondersteund. De extended support van SQL Server eindigt in juli 2019, terwijl in januari 2020 de extended support van Windows Server eindigt.

Via Premium Assurance kunnen organisaties tot respectievelijk juli 2025 en januari 2026 updates blijven ontvangen. De kosten voor het nieuwe supportprogramma bedragen het eerste jaar 5% van de huidige licentiekosten en zullen gedurende de tijd oplopen tot 12% per jaar. Premium Assurance is een onderdeel van Software Assurance. Daarmee hebben organisaties al zonder meerkosten toegang tot de nieuwste versie van Windows Server en SQL Server.

Reacties (4)
13-12-2016, 03:46 door Anoniem
Mochten ze bij xp ook doen. Dan hadden we nog steeds blije gebruikers!
13-12-2016, 10:11 door Anoniem
Door Anoniem: Mochten ze bij xp ook doen. Dan hadden we nog steeds blije gebruikers!
Noem mij één reden waarom je nu nog XP wil gebruiken op een PC die aan het internet hangt.
A. Je hebt bepaalde software die alleen maar met XP werkt.
B. Die oude PC is nog goed
C. Ik vind XP gewoon fijner
D. iets anders

A. Vraag je eens af hoe betrouwbaar de leverancier is die deze software heeft geleverd. Wees eerlijk als ze nu nog geen werkende versie voor W7 of hogen hebben is er echt wat mis.
B. Ja oude PC's zijn heerlijk heb er zelf ook nog een paar. Ben alleen wel over gestapt op Linux met een lichte desktop. Het argument dat je programma's niet werken onder Linux slaat nergens op. Moderne programma's werken ook niet onder XP ga anders naar antwoord A.
C. Je hebt ook nog een koets?
D. Ja moet je zelf weten.

Het is vast een goed idee om de ondersteuning langer te laten doorlopen. Ben alleen bang dat we weer luie ICTers krijgen die niet blijven opdaten of nieuwe systemen met nieuwe software uit rusten omdat anders niet alles het zelfde is. Op het moment dat de ondersteuning stopt zijn er altijd problemen met mensen die niet mee groeien en dat wordt alleen maar erger als de ondersteuning wordt verlengt. Eigenlijk is het best raar dat verschillende versies blijkbaar zo sterk verschillen dat ICTers meer met één versie willen werken.
13-12-2016, 10:53 door Anoniem

A. Vraag je eens af hoe betrouwbaar de leverancier is die deze software heeft geleverd. Wees eerlijk als ze nu nog geen werkende versie voor W7 of hogen hebben is er echt wat mis.
en als een leverancier niet meer bestaat en er geen goed alternatief is?
14-12-2016, 07:35 door karma4 - Bijgewerkt: 14-12-2016, 07:39
Door Anoniem:
en als een leverancier niet meer bestaat en er geen goed alternatief is?
In beide gevallen is er bij de aanbesteding (dat ben je zelf) iets fout gegaan. Vergeten Life cycle management op te nemen in de requirements. Geen gedegen onderzoek naar de leverancier en eventuele alternatieven. Uiteindelijk is dan goedkoop een duurkoop of miskoop. Zoiets heet ook technical debt.

Trouwens wel verbazend lang. Een supportduur Door de fabrikant van 16 jaar. Het zit meer in de dure grote investeringen voor vele jaren met minimale verandering dat zoiets nodig is. Zelfs schepen en vliegtuigen worden eerder bijgewerkt. Kerncentrales is niet bepaald een grote markt. Welke markt hebben ze op het oog his?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.