image

Apple verhelpt lekken in vergrendeling van iPhones en iPads

dinsdag 13 december 2016, 10:41 door Redactie, 1 reacties

Apple heeft een nieuwe versie van iOS uitgebracht waarin een dozijn kwetsbaarheden zijn verholpen waardoor aanvallers vergrendelde toestellen konden ontgrendelen, Find My iPhone konden uitschakelen, gesproken wachtwoorden konden afluisteren of willekeurige code konden uitvoeren.

Een beveiligingsprobleem zorgde ervoor dat een gebruiker in de buurt van een iPhone, iPod Touch of iPad gesproken wachtwoorden kon horen. Apple heeft dit opgelost door iOS wachtwoorden niet meer te laten uitspreken. Ook bleek het via meerdere kwetsbaarheden mogelijk om op een vergrendeld toestel toegang tot foto's en het adresboek te krijgen of in het ergste geval het toestel helemaal te ontgrendelen en ontgrendeld te houden.

In het geval het toestel niet vergrendeld was kon een aanvaller Find My iPhone, voor het vinden van verloren of gestolen toestellen, uitschakelen. Door gebruikers een kwaadaardig certificaat te laten openen of een kwaadaardig HID-apparaat aan te sluiten had een aanvaller willekeurige code op het toestel kunnen uitvoeren. Gebruikers krijgen dan ook het advies om te updaten naar iOS 10.2. Dit kan via iTunes en de updatefunctie op de apparaten zelf.

Reacties (1)
13-12-2016, 10:59 door Anoniem
100 nieuwe emoji! :D
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.