image

Microsoft Edge gaat Flash Player standaard blokkeren

donderdag 15 december 2016, 09:39 door Redactie, 1 reacties

Microsoft Edge zal volgend jaar Adobe Flash Player standaard blokkeren om zo de veiligheid van gebruikers te vergroten. Op websites die html5 ondersteunen zal Flash Player niet meer geladen worden, wat naast de veiligheid ook de prestaties en batterijduur moet verbeteren. In het geval een website nog wel van Flash afhankelijk is krijgen gebruikers een melding of ze Adobe Flash-content willen uitvoeren of niet.

Net als Google hanteert ook Microsoft een whitelist van populaire websites waarvoor het nieuwe beleid niet meteen zal gelden. "We beseffen dat Flash een integraal onderdeel van veel websites is. Om de overstap naar html5 te vereenvoudigen zullen deze aanpassingen in eerste instantie niet gelden voor de populairste websites die op Flash vertrouwen", zegt Microsofts Crispin Cowan.

Microsoft zal de komende maanden het Flash-gebruik binnen Edge monitoren en geleidelijk de automatische uitzonderingen voor deze populairste websites intrekken. Gebruikers blijven echter de controle behouden of ze Flash wel of niet voor websites willen inschakelen, merkt Cowan op. De aanpassingen zullen met de Windows 10 Creator's Update worden doorgevoerd. Wanneer die precies uitkomt is nog onbekend. Ook Apple, Google en Mozilla hebben aangekondigd Flash Player standaard te zullen gaan blokkeren.

Image

Reacties (1)
17-12-2016, 09:41 door VriendP
Da's mooi voor alle twee de gebruikers van Edge zeg!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.