image

Domino's vraagt klanten om wachtwoord te veranderen

zondag 18 december 2016, 07:29 door Redactie, 4 reacties

De Britse tak van pizzaketen Domino's heeft klanten gevraagd hun wachtwoord te veranderen nadat de accounts van verschillende klanten waren gehackt omdat ze hetzelfde wachtwoord op meerdere websites gebruikten. Domino's benadrukte in een e-mail aan klanten dat de eigen systemen niet waren gehackt.

"In veel gevallen worden het e-mailadres en wachtwoord van de gebruiker van de ene website verkregen en daarna gebruikt om bij andere websites in te loggen. Dit komt omdat mensen vaak dezelfde inloggegevens voor meerdere online accounts gebruiken", aldus de pizzaketen in een e-mail waar de The Sun en Daily Express over berichten. Volgens Domino's is een klein aantal klanten op deze manier gehackt. Onlangs werden ook al Britse klanten van bezorgdienst Deliveroo en de Britse National Lottery via hergebruikte wachtwoorden gehackt.

Reacties (4)
18-12-2016, 13:28 door Anoniem
Lekker, Monsanto pizzas.
18-12-2016, 14:59 door Anoniem
Account aanmaken bij een pizzaboer,wat een onzin.
18-12-2016, 19:41 door Anoniem
Tja als ik daar een account zou maken dan zou het password gewoon Domino1! ofzo zijn en uiteraard werkt dat dan
niet op een andere site.
18-12-2016, 19:58 door [Account Verwijderd]
Door Anoniem: Account aanmaken bij een pizzaboer,wat een onzin.

Ik snap het wel waarom iemand een account wil.
Dan kun je watertandend mooie stillevens zien van de aangeboden pizza's compleet met HTML5 gegenereerde rook/dampkringeltjes erboven... hm lekkerbekken hoor....maar die belegde deegvlaaien hebben vrijwel allemaal al zo'n dertig jaar gestandaardiseerde namen: Margherita, Quattro-stagione, Quattro Formaggi, Christfori Columbus (oh neen, die had een zeilbootje) dus ik snap er eigenlijk toch niet zo de zin van... tenzij gehackt te worden. ;(
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.