image

Draadloze creditcard in ontwikkeling

vrijdag 30 mei 2003, 11:33 door Redactie, 7 reacties

Philips en Visa gaan samenwerken aan de ontwikkeling van een draadloze credit card, die winkelbezoekers aankopen laat doen zonder dat zij hun portemonnee hoeven te openen. De draadloze techniek die men gaat gebruiken heet Mifare en is voornamelijk door Philips ontworpen en zou de veiligheid van de betaling moeten garanderen. (Zdnet)

Reacties (7)
30-05-2003, 11:54 door Anoniem
Ik keek net even in mijn portomonee en wat blijkt. Der zitten nu al helemaal geen draden aan mijn creditcard. :)
01-06-2003, 13:47 door Anoniem
leuk he!!!!

Over een paar jaar krijgen de kinderen die geboren worden inplaats van een hielprikje een biochip implant waar het sofinummer instaat.
en natuurlijk Radio-frequency identification (RFID).

The powerconsumption is minimaal en kan uit het lichaam gehaald worden op verschillende normaal natuurkundig bekende manieren. of gewoon een afgeschermd atoom batterijtje want dan kan ook de dood gemakkelijk gedetecteerd worden want die loopt door.

Dus ........ als je de chip hebt vernield wat gemakkelijk is...dan ben je dan illegaal en "moet" je naar een implant unit.
ff een nieuwe halen en ff test of je wel bent die je bent......
DNA natuurlijk....

Ze bestaan al hoor (de chippies)maar ze moeten alleen nog een reden hebben om ze door de bevolking te laten accepteren.

Nou die vinden ze....ik weet der zat.

en........deze chips.....een heel groot electronica concern in de us heeft ze al.... geven ook bloeddruk en temp etc door...

Dus die gegevens kunnen gemakkelijk gebruikt worden voor een mate van leugen detector.

Dus zeg maar een verdacht bitje opzetten (ergens).

alles is er al.... alleen de politieke wil...
En nu maar opletten wat de kamer allemaal aan voorgestelde wetjes door laat schieten naar wetgeving.

Of ze weten niets...of ze zijn allemaal al in de molen.

Find it out...........


ene .....lekker die linux(unix) netwerken steeds stabieler maken natuurlijk dat is de backbone voor RFID.
02-06-2003, 09:35 door Anoniem
Sterke ontvanger in de stad monteren en tsjakka !

Bewijs maar eens draadloos dat je niks gekocht hebt ...
02-06-2003, 13:48 door Zon4jou
Goed, binnenkort dus ook leverbaar voor je credit-card, zo'n hoesje voor je pinpas (ik ken ze van de postbank) maar dan uitgevoerd in metaal om onverwachte "aankopen" of draadloze berovingen (btw, ooit een overvaller aan een draadje zien zitten?) te voorkomen.

Heb je wel weer een probleem op schiphol bij de controle want dan heb je weer metaal bij je en ben je meteen weer een potentieele terrorist.
02-06-2003, 14:07 door Anoniem
Originally posted by mussie
leuk he!!!!

Over een paar jaar krijgen de kinderen die geboren worden inplaats van een hielprikje een biochip implant waar het sofinummer instaat.
en natuurlijk Radio-frequency identification (RFID).

ene .....lekker die linux(unix) netwerken steeds stabieler maken natuurlijk dat is de backbone voor RFID.

Zeg, wel eens aan medicatie gedacht?
02-06-2003, 14:10 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Sterke ontvanger in de stad monteren en tsjakka !

Bewijs maar eens draadloos dat je niks gekocht hebt ...

Je hebt sterke zenders en gevoelige ontvangers. Een sterke ontvanger kan alleen maar een ontvanger zijn die bij inslag later stukgaat dan je hoofd.

Ik denk dat er wel een challenge response mechanisme in zit hoor. Mensen zijn niet per definitie dom.
03-06-2003, 14:38 door Anoniem
Originally posted by Unregistered
Zeg, wel eens aan medicatie gedacht?

Waarvoor, ik denk dat er zeker een kern van waarheid in zit, misschien nog niet binnen 10 jaar maar over 20 jaar, wie weet.

Het zal ook niet plotseling gaan. In eerste instantie zal er iemand komen met een wetsvoorstel om deze chips in te planten bij erg zware criminelen waar een risico voor recidive bij bestaat.
Er zullen mensen roepen dat ze hiertegen zijn, maar de timing zal plaatsvinden op een moment dat een recidivist weer in de fout is gegaan en wat had kunnen worden voorkomen met een dergelijke chip. De algemene opinie gaat schoorvoetend akkord, mits het maar wordt gebruikt voor de echte zware criminelen.

Na enkele jaren succesvol hiermee te hebben gewerkt wordt aangetoond dat het aantal recidivisten is afgenomen onder de zwaarste criminelen en wordt het uitgebreid naar iedereen die een gevangenisstraf heeft ondergaan. De cijfers tonen een verbetering, het aantal recidivisten over de gehele linie is sterk afgenomen. Mensen waren er al aan gewend dat het voor zware criminelen gold en vonden het een goed idee om dit uit te breiden naar alle veroordeelde bajesklanten.

Trots met het resultaat van het terugdringen van recidivisten, blijken er toch nog problemen te zijn. Op de nieuwe criminelen is moeilijk vat op te krijgen. Via enkele 'onderzoeken' wordt een sociaal verband getoond tussen opvoeding, voorbeeldfuncties en criminaliteit en wordt geadviseerd om de chips in te brengen bij de kinderen van veroordeelde criminelen. Nederland juicht, dit zal het einde inluiden van de misdaad!

En inderdaad, wat blijkt? Het aantal misdaden neemt af, maar niet genoeg. Wederom wordt er ingespeeld op de veiligheid en het bijbehorende gevoel van de Nederlanders. Het lijkt een verstandig idee om alle allochtonen of minderheidsgroeperingen deze chip te implanteren omdat dit de groep is waar het grootste risico bij zit.

Na jaren blijkt dat de misdaad wellicht nog maar 1 procent is van wat het nu is, maar we willen de misdaad volledig uitbannen. Niet idereen is blij maar de veiligheid is ons wel waard om een chip in ons te laten implanteren en onze kinderen. Nee, het is niet verplicht, maar als je de chip niet laat implanteren kun je geen aanspraak doen op voorzieiningen waar elke burger die wel een chip heeft wel aanspraak op kan doen. Denk aan sociale voorzieningen en dergelijke. Du sde keus is eigenlijk geen keus...

Doemscenario? Wellicht.
Onmogelijk? Dat niet.
Ondenkbaar? Het staat nu zwart op wit, dus blijkbaar niet.....
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.