image

Schriftelijke cursus over Informatiebeveiliging

maandag 2 juni 2003, 10:40 door Redactie, 0 reacties

Het adequaat beveiligen van informatie(systemen) staat sterk in de belangstelling. Geen wonder, want veel bedrijven hebben inmiddels door schade en schande ervaren hoezeer zij afhankelijk zijn van informatie en van informatietechnologie. Daarnaast roept de tendens om gegevens overal binnen een organisatie beschikbaar te maken en de interne IT-voorzieningen te koppelen aan de buitenwereld tal van nieuwe en extra beveiligingsproblemen op. Een ander punt is dat steeds meer business partners maar ook klanten zullen eisen dat u uw informatiebeveiliging adequaat geregeld hebt.

Vrijwel elk bedrijf worstelt nu met dezelfde vraag: hoe kan ik evenwicht brengen in de te nemen beveiligingsmaatregelen in relatie tot de risico’s? Wist u trouwens dat zelfs een zeer uitvoerige beveiliging slechts een fractie (enkele promille) van de totale IT-investeringen kost? In ieder geval is effectieve informatiebeveiliging alleen mogelijk door een evenwichtige constructie van technische en organisatorische maatregelen.

In samenwerking met dr. ir. Paul Overbeek RE en dr. Edo Roos Lindgreen RE, beiden verbonden aan KPMG Information Risk Management, geeft International Management Forum een unieke, actuele schriftelijke cursus uit over ‘Informatiebeveiliging in de praktijk’.

In deze schriftelijke praktijkcursus leert u hoe u in uw organisatie vorm en inhoud kunt geven aan informatiebeveiliging. De cursus geeft u concrete handvatten voor het opstellen van een informatiebeveiligingsbeleid op strategisch en tactisch niveau en de daadwerkelijk te treffen maatregelen op operationeel niveau. Aangezien informatiebeveiliging in veel gevallen ook een wettelijke verplichting is zullen de wettelijke en de facto standaarden uitgebreid aan de orde komen. Ook de mogelijkheid uw informatiebeveiliging te laten certificeren op basis van de Code voor Informatiebeveiliging wordt besproken. De cursus is doorspekt met praktijkgerichte adviezen die een waardevolle bijdrage zullen leveren aan de beveiliging van uw IT.

De cursus start weer op 25 september 2003. Na inschrijving ontvangt u vanaf die datum elke week een les. Uw laatste les van deze negendelige cursus ontvangt u dan op 20 november 2003. Voor de bestudering van een les moet u rekenen op een studieduur van plm. 4 uur. Heeft u vragen over de stof, dan kunt u deze via e-mail voorleggen aan uw auteurs. Elke cursist ontvangt een door de eindredacteur ondertekend Certificaat van Deelname. Alternatieve startdata zijn in overleg mogelijk. Belt u dan even naar (040) 246 02 20 of mail naar sb@imf-online.com.

Voor wie is deze cursus meer dan interessant?
Het vakgebied informatiebeveiliging is de laatste jaren volop in beweging. De ontwikkelingen in de informatietechnologie gaan zo snel dat de voorzieningen die u vorig jaar heeft getroffen (wellicht) alweer achterhaald zijn. Alleen door het voortdurend op peil houden van uw kennis over informatiebeveiliging kunt u als (IT) manager uw organisatie voor onnodige risico’s behoeden. De cursus is dan ook van belang voor iedere functionaris die (mede) verantwoordelijk is voor informatiebeveiliging of daarover moet adviseren. Wij denken o.a. aan:


  • IT- en automatiseringsmanagers
  • Hoofden informatiebeveiliging
  • Security en risk managers
  • Financieel managers en controllers
  • EDP-auditors
  • Accountants

Rest ons nog te vermelden dat de informatie die u door het bestuderen van een schriftelijke cursus opdoet veelal te vergelijken is met een vijfdaagse mondelinge cursus. Reis- en verblijfskosten zijn nihil en het aantal improductieve uren wordt tot een minimum teruggebracht omdat veel cursisten de ‘verloren’ uurtjes op kantoor benutten dan wel de lessen bestuderen in hun vrije tijd. Bestudering van een schriftelijke cursus kost u en uw organisatie volgens schatting 40% tot 60% minder!

Ga naar http://brochures.imf-online.com/bevsec voor de brochure of bel naar (040) 246 02 20 en schrijf u vandaag nog in! Als u onze website bezoekt (http://www.imf-online.com), krijgt u een overzicht van onze andere schriftelijke cursussen.

Nog geen reacties
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.