image

Energiebedrijf VS vindt 'Russische malware' na FBI-rapport

zaterdag 31 december 2016, 08:46 door Redactie, 4 reacties

Een Amerikaans energiebedrijf zegt op een laptop malware te hebben gevonden die volgens de FBI en het ministerie van Homeland Security van Russische makelij is. Donderdag publiceerde de FBI samen met Homeland Security een rapport met details over aanvallers die achter de hack van de Democratische Partij zaten. Volgens de Amerikaanse regering zijn de aanvallen met medeweten van het Kremlin uitgevoerd.

Een energiebedrijf in Burlington zegt dat het naar aanleiding van het rapport computers in de organisatie heeft gescand en een laptop heeft gevonden die besmet bleek te zijn. Het gaat om Burlington Electric dat 16.000 inwoners en 3600 bedrijven van elektriciteit voorziet. In een verklaring stelt de organisatie dat de laptop niet met het elektriciteitsnetwerk was verbonden en de machine inmiddels van alles is losgekoppeld. Er zouden verder geen aanwijzingen zijn dat klantgegevens zijn gestolen of de veiligheid van de systemen in gevaar is geweest. Samen met overheidsinstanties is er nu een onderzoek naar de malware ingesteld.

Reacties (4)
31-12-2016, 11:32 door Anoniem
De Yanks zijn, om wat voor reden dan ook, de publieke opinie richting Rusland verder aan het bijsturen door dit soort berichtgeving. Ik heb een advies voor ze, beveilig jullie computers beter en instrueer het personeel beter zodat ze niet op porno linkjes gaan klikken etc.
31-12-2016, 12:57 door Anoniem
whoehooe... 1 laptop besmet... en met russische malware ook nog.... prutsers van een AMERIKAANS electriciteitsbedrijf die expert zijn geworden in decompilen van malware, russisch spreken en schrijven en ook nog forensisch onderzoeker zijn die kunnen achterhalen waar de software vandaan komt...

en die werken bij een niets-zeggend prutsende energieleverancier in Vermont (ik ken het Subaru USA Rallyteam daar) die for-gods-sake nog steeds HOUT stookt voor electriciteit...
31-12-2016, 17:34 door Anoniem
De Amerikanen zijn meer paranoïde dan ooit. En omdat ze het zijn gaat alle schuld standaard naar Rusland. Het is een obsessie voor ze geworden. En dus blijven ze de publieke opinie maar voeren met de "Blame It On The Russians" politiek. Alles om de Wolfowitz-doctrine te blijven handhaven. Voor diegenen die nieuwsgierig zijn, lees er HIER meer over: https://en.wikipedia.org/wiki/Wolfowitz_Doctrine#Superpower_status

Ik heb het wel een beetje gehad met die Yanks, en kunnen lekker het dak op. Het zijn net jankende kinderen die hun zin niet krijgen. Beetje de slachtoffer-rol aannemen, maar ondertussen zelf keihard de kat in het donker knijpen.

Hopelijk gaat Trump een veel constructievere politiek voeren dan die overgewaardeerde Obama, die feitelijk helemaal niks voor elkaar heeft gespeeld. Niet voor zijn eigen mensen, maar ook niet voor de wereld.
01-01-2017, 15:42 door Anoniem
"Een energiebedrijf in Burlington zegt dat het naar aanleiding van het rapport computers in de organisatie heeft gescand ..."

???

Een rapport? Really? Je was zelf nog niet eerder op het idee gekomen om computers te beveiligen?
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.