image

Firefox bijna even populair onder Nederlanders als IE

dinsdag 3 januari 2017, 11:53 door Redactie, 7 reacties

Het aantal Nederlanders dat op de desktop via Firefox surft is bijna even groot als het aantal IE-gebruikers, zo stelt onderzoeksbureau StatCounter. Volgens de marktvorser gebruikt 14,1 procent van de Nederlandse internetgebruikers Firefox, tegenover 15 procent die dagelijks Internet Explorer start.

Een jaar geleden had IE in Nederland nog een marktaandeel van 22 procent en stond Firefox nog op 15 procent. De afgelopen maanden is het marktaandeel van beide browsers steeds dichter bij elkaar komen te liggen, waarbij vooral IE terrein moest prijsgeven. Google Chrome is met een marktaandeel van 51 procent nog altijd de populairste browser onder Nederlanders. Ook Microsoft Edge, de standaardbrowser in Windows 10, kende dit jaar een lichte groei en kwam uit op een marktaandeel van 7 procent. Het is daarmee bijna even populair als Safari, waar 8 procent van de Nederlandse desktopgebruikers mee internet.

Image

Reacties (7)
03-01-2017, 12:50 door Anoniem
Firefox blijft bij mij favoriet.
Dat zou echter snel kunnen veranderen wanneer er geen mogelijkheid meer is de gebruikersinterface ervan naar mijn eigen hand te zetten. Als Classic Theme Restorer verdwijnt omdat er alleen nog Chrome extensies gebruikt mogen worden is het hier echt snel gebeurd met Firefox.

Zie:
https://www.security.nl/posting/498385/76+procent+Chrome-extensies+compatibel+met+Firefox

Daarnaast ben ik enthousiast gebruiker van de extensie Stylish (met eigengeschreven scriptjes). Als dat dan ook verdwijnt is het voor mij heel snel bekeken, dan biedt Firefox geen enkel voordeel meer!
03-01-2017, 13:06 door Anoniem
Het aantal Nederlanders dat op de desktop via Firefox surft is bijna even groot als het aantal IE-gebruikers, zo stelt onderzoeksbureau StatCounter.
Het aantal Nederlanders dat op de desktop via Firefox surft is bijna even klein als het aantal IE-gebruikers, zo stelt onderzoeksbureau StatCounter.

Ook Microsoft Edge, de standaardbrowser in Windows 10, kende dit jaar een lichte groei en kwam uit op een marktaandeel van 7 procent. Het is daarmee bijna even populair als Safari, waar 8 procent van de Nederlandse desktopgebruikers mee internet.
Ook Microsoft Edge, de standaardbrowser in Windows 10, kende dit jaar een lichte groei en kwam uit op een marktaandeel van 7 procent. Het is daarmee weinig populair en komt in de buurt van Apples populaire Safari, waar 8 procent van de Nederlandse Applegebruikers mee internet.

Daarbij dient te worden aangetekend dat gezien het marktaandeel van Edge er een relatief kleine groep Windows gebruikers de eigen browser gebruikt waarbij met het relatief veel lagere marktaandeel van Macos en iOS bijna alle Apple gebruikers lijken te surfen met Apples eigen Safari browser.

Het hoge marktaandeel van Chrome lijkt zich dan ook voornamelijk voor te doen bij niet Apple producten.

(Zomaar uit het hoofd, de redactie kan met haar vermoedelijke abonnement wel bij alle stats, de lezer niet.
Verder zwerft er toch nog wel een iOS iphone en een Mac op de redactie ergens om de Apple kennis wat te levelen?).
03-01-2017, 15:28 door Anoniem
Het is droevig om te zien hoe Microsoft op Windows 10 zijn Edge browser loopt te pushen. Gisteren een Windows 10 installatie gedaan en daarbij een andere browser geïnstalleerd. Bij het wijzigen van de instelling van de standaard-browser krijg je tegenwoordig de vraag of je toch niet de vernieuwde Edge browser wilt proberen en of je zeker weet dat je je browser-instelling wilt wijzigen. Vervolgens volgen er twee vage meldingen waaruit je kunt kiezen in plaats van een simpele Ja en Nee. Het is eigenlijk te zielig voor woorden.
03-01-2017, 15:39 door Anoniem
FireFox ja dat kan ik beamen. Die blijft in mijn lijstje van favoriete browser staan. Echter ik heb sinds kort een nieuwe browser ontdekt welke een afgeleide van FF is, met bijna zelfde code.

De browser heeft een aantal aanpassingen, en er zijn sommige dingen weggelaten (webrtc) of anders geimplementeerd die in FF wel zitten. Ook de update frequentie is wat lager maar de reden daarvoor leggen ze uit op hun website.

De browser heet "Pale Moon" . De maker ervan kwam uit nederland.

Nu na zo'n 2-3maanden in gebruik kan ik hem warm aanbevelen. Er zijn soms wat kleine dingen die niet goed werken maar voor de rest loopt het goed. Waar het niet werkt gebruik ik gewoon FF weer even.
03-01-2017, 16:56 door Anoniem
Verbazingwekkend hoe snel men zich overgeeft voor " 's werelds snelste en veiligste browser " in ruil voor privacyverlies aan Google. Keuze van hun DNS-servers evenzo. Terwijl een andere browser of DNS-server helemaal niet zoveel slechter hoeft te zijn.
De beperkte standaard instellingen die default al prima lijken te werken (eenvoud) zal er ook wel mee te maken hebbben.
04-01-2017, 13:51 door Anoniem
Echt ongeloofelijk dat zoveel mensen Chrome gebruiken... aan de ene kant logisch want het gedraagt zich gewoon als een virus.. het installeerd allerleuk meuk in je profiel (waar het alle rechten heeft) en je krijgt er gratis bij het installeren allerlei meuk zoals "ASK toolbar" of andere shit bij en geen "normale" gebruiker die daar op let.... want achja alles werkt, flash zit er in en alle je privacy ligt op straat maar daar geef ik toch niets om, zucht!

Firefox FTW!

Alleen om vanwege de company goal:
- Mozilla: Free & Safe Internet for everyone.
- Google: Make even more revenue through advertisement (Wij installeren wel doodleuk een portaaltje voor jullie hoor).
08-01-2017, 16:33 door Anoniem
Door Anoniem: Het is droevig om te zien hoe Microsoft op Windows 10 zijn Edge browser loopt te pushen. Gisteren een Windows 10 installatie gedaan en daarbij een andere browser geïnstalleerd. Bij het wijzigen van de instelling van de standaard-browser krijg je tegenwoordig de vraag of je toch niet de vernieuwde Edge browser wilt proberen en of je zeker weet dat je je browser-instelling wilt wijzigen. Vervolgens volgen er twee vage meldingen waaruit je kunt kiezen in plaats van een simpele Ja en Nee. Het is eigenlijk te zielig voor woorden.

Droeving?? Droevig??

Ga weg bij Windows dan!!
Koop een Chrome of iMac maar jullie mensen hebben overal commentaar op MS!
Jij haalt oude koeien uit de sloot!
Reageren

Deze posting is gelocked. Reageren is niet meer mogelijk.